ZANIMLJIVA DISKOGRAFSKA JESEN

Uskoro očekujemo nove albume Rundeka, Jinxa i Nine

22.09.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Do kraja godine očekuju nas novi albumi Darka Rundeka, Jinxa, Colonije, Nine Badrić, Plavog orkestra, Kim Verson, Massima, Fathera

Iako nas čeka naizgled mršavi kraj godine, diskografska jesen 2010. godine sadrži izdanja nekih domaćih izvođača koja će zasigurno obilježiti ovu kao i sljedeću godinu.

Tako nam Aquarius Records do kraja godine sprema novi album Nine Badrić i Massima Savića. Za razliku od Nine, koja će nam ponuditi sasvim novi studijski album, Massimo je u Lisinskom zapjevao Sinatru te odlučio to zabilježiti na nosaču zvuka. Uz njih dvoje, tu je i vrlo zanimljiva kombinacija grupe Mandrili s legendarnim riječkim pankerom Valterom Kocijančićem iz grupe Parafi koji se vraća na scenu prvim autorskim ostvarenjem nakon punih 30 godina. U pripremi je i novi album basista Dubravka Voriha, novi album Singrlica te Antuna Tomislava Šabana & Big Banda HRT-a. Mala, ali moćna nezavisna etiketa Spona, u suradnji s Aquariusom priprema album grupe Spuštene rolete, Tomislava 'Litle Pigeona' Golubana (koja izlazi pod etiketom Croatie Records), kompilaciju 'Stoneplugged' – Croatian World Music – Womex 10 te treću po redu kompilaciju različitih izvođača 'Velika rock eksplozija'.


Dallas Records će ostvariti snove Kim Verson te joj objaviti debi album 'Vjeruj u snove', kao i još jednoj natjecateljici talent showa, Artemiji Stanić koja je na svom prvom albumu obradila pjesme Jakše Fiamenga, a zapjevala je i duet s Oliverom Dragojevićem. Tu je i povratnički album Branka Đurića Đure, odnosno njegove grupe Bombaj štampa te njihovih sugrađana Plavog orkestra. Napokon stiže i novi album Jinxa te dugo očekivani drugi album riječkih metalaca grupe Father. Zanimljivo je da će se u prodaji pojaviti i reizdanje albuma 'Srebrni' grupe Flare odnosno Anđe i Jerka Marića. Kao što je poznato, Anđa se vratila na velika vrata sudjelovanjem u žiriju showa 'Hrvatska traži zvijezdu', dok Jerko osvaja scenu svojim bendom Adastra. Novi album za studeni trebala bi objaviti i Danijela Martinović i Nebojša Buhin Nebo, dok će Leteći odred sigurno na turneju promovirajući best of album koji se također očekuje do kraja tekuće godine.

Hit Records sprema 16 najvećih hitova Lane Jurčević te nove albume Jelene Rozge, grupe Ruswaj, novi album Kaliopi te Lea. I u broju izdanja Dancing Beara osjeća se recesija, no neka od izdanja zasigurno će privući veliku pažnju. Jedno do njih je i novi album Dunje Knebl 'Jelen pase' na kojem se udružila s Tomom Sombolcem stvorivši elektronski world music kroz čak 20 novih pjesama. Bivša pjevačica grupe Neki to vole vruće Branka Delić objavljuje solo album 'Samo ljubav', a tu su sve traženiji rokeri Erotic Biljan & His Heretics s albumom 'H Is For Heretics'. U planu je i album osječkog sastava Prva liga te mladog splitskog repera B. B. Kong 'Ovo je revolucija'. Do kraja godine još planiraju i izdanje američko-hrvatskih džezera LeKap Quartet 'Love Me Or Leave Me'. Riječ je sjajnoj ekipi profesionalnih glazbenika predvođenih pjevačicom Lelom Kaplowitz i klavijaturistom Joeom Kaplowitzom uz koje se u sastavu još nalaze i Damjan Grbac na kontrabasu i Tonći Grabušić na bubnju.

Menart Records ima svega dva izdanja, ali dva koja ćemo se itekako naslušati. Novi album Colonije s kolopletom novih cro dance hitova te novi album Darka Rundeka 'Plavi avion' koji je stvorio Rundek Cargo Trio u kojem uz Rundeka sviraju još Isabel i Dušan Vranić Duco. Croatia Records nastavlja promovirati nove izvođače, pa tako do kraja godine objavljuje album odlične nove grupe Markiz te novi album grupe Adastra, a spremaju i nove albume Miroslava Evačića, Livija Morosina, Generala Wooa i Prljavog kazališta kao i dugo očekivani album tandema Leiner & Hrnjak 'Viša sila'. Također najavljuju i nastavak izdanja u ediciji 'The Ultimate Collection', 'The Platinum Collection', a spremaju i novu ediciju pod nazivom 'The Love Collection'.