DEXTER ISAAC PRIZNAO:

Upucao sam Tupaca Shakura za 2.500 dolara

16.06.2011 u 15:09

Bionic
Reading

Dexter Isaac, ubojica koji služi doživotnu zatvorsku kaznu u New Yorku, priznao je pokušaj ubojstva Tupaca Shakura 1994. godine te otkrio ime naručitelja. Premda Tupacov ubojica još uvijek nije otkriven, njujorška je policija objavila da će popričati sa zatvorenikom koji možda pruži nove pojedinosti o ubojstvu jednog od najpoznatijih repera

Njujorška je policija u četvrtak objavila da će obaviti razgovor sa zatvorenikom koji je za portal AllHipHop.com ekskluzivno priznao da je sudjelovao u pljački i pokušaju ubojstva repera Tupaca Shakura 1994. godine, što je navodno naručio glazbeni menadžer James Jimmy Henchman Rosemond i platio mu 2.500 dolara. Radi se o Dexteru Isaacu, koji izdržava kaznu doživotnog zatvora zbog ubojstva, pljačke, prevare i zastrašivanja svjedoka.

Isaac je priznao pokušaj ubojstva nakon što je Jimmy Henchman u službenoj izjavi vezanoj uz dilanje više kilograma kokaina naveo njegovo ime. Henchman, koji je trenutno u bijegu, tvrdi da je Dexter Isaac zajedno s još nekoliko zatvorenika surađivao s vlastima u istrazi u kojoj su glazbenog menadžera povezali s preprodajom velike količine kokaina. Henchmanov odvjetnik je optužbe da je njegov klijent naručio Tupacovo ubojstvo 1994. odbacio kao besmislice. 'Isaac je optuženi ubojica kojeg je tužiteljstvo unajmilo samo da surađuje na optužnici protiv Jimmyja Rosemonda i, zamislite, on zavrti ovu priču', rekao je odvjetnik.

Dexter Isaac je za AllHipHop.com rekao da se odlučio istupiti nakon toliko vremena i priznati upletenost Jimmyja Henchmana da bi si olakšao savjest. Pritom se ispričao Tupacovoj obitelji: 'Htio bih se ispričati njegovoj obitelji i iskupiti se za greške koje sam napravio zbog tog seronje (Henchmana). Pokušavam ispraviti stvari i pružiti Tupacovoj majci nekakav završetak.'

Premda je preživio taj napad, koji se dogodio 30. studenog 1994, i pritom okrivio njujorškog repera Christophera Notorious B.I.G. Wallacea i Seana P-Diddy Combsa, Tupac je preminuo 13. rujna dvije godine kasnije, tjedan dana nakon što je na njega u Las Vegasu izvršen atentat. Notorious B.I.G. ubijen je sljedeće godine u Los Angelesu i nijedno od ta dva ubojstva još nije riješeno.

Više je teorija o razlogu ubojstva Tupaca Shakura. Prema jednoj je bio uvučen u rat Bloodsa i Cripsa, najvećih uličnih bandi u L.A.-u, a nakon napada na repera u roku od samo tjedan dana došlo je do još 13 obračuna između dviju bandi. Prema drugoj teoriji, radilo se o ratu između Istočne i Zapadne obale, gangsta repera iz Los Angelesa i New Yorka. Obojica najvećih glazbenih predstavnika tih dviju struja, Tupac i Notorious B.I.G., ubijena su u roku od godinu dana.

Tupac Shakur upucan je usred noći 7. rujna 1996. godine dok se vozio s vlasnikom svoje izdavačke kuće Marionom Sugeom Knightom. Iz nepoznatog je automobila ispucano 13 metaka, od čega su dva pogodila Tupaca u prsa, a po jedan u ruku i nogu. Vozila hitne pomoći navodno su stigla tek pola sata kasnije na mjesto zločina, a reper je na putu u bolnicu pao u komu. Prema nekima najveći reper svih vremena umro je šest dana kasnije, 13. rujna u četiri sata ujutro u 25. godini života

Osim po glazbenoj karijeri, Tupac je ostao upamćen i po glumačkoj, ponajviše u filmovima 'Juice' iz 1992. i 'Gridlock'd' (Kaos), koji je prikazan nakon njegove smrti, 1997. godine.

Pjesma zbog koje se Tupac navodno zamjerio Notorious B.I.G.-ju, u kojoj opisuje seksualne odnose s njegovom ženom: