FILM DEJANA ŠORKA

'U zemlji čudesa' na europskim festivalima

02.06.2010 u 15:45

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film redatelja i scenarista Dejana Šorka 'U zemlji čudesa' sudjelovat će u službenim natjecateljskim programima dvaju europskih filmskih festivala - prvi počinje 4. lipnja i održava se u Portugalu, a drugi 5. lipnja u Italiji

Hrvatski audiovizualni centar priopćio je danas da će portugalski Međunarodni filmski festival u Setubalu prikazati Šorkov film u natjecateljskom programu s ostalih 11 filmova iz cijeloga svijeta, dok će talijanski Međunarodni filmski festival u Napulju film prikazati u glavnom natjecateljskom programu Europa Mediteraneo, s ostalih šest filmova.

Šorkov film svoju je hrvatsku premijeru imao na lanjskom 56. festival igranog filma u Puli, gdje je nagrađen Zlatnom Arenom za kostimografiju i sporednu žensku ulogu.

U glavnim ulogama u nastupaju Marija Stjepanović i Franjo Kuhar te Dora Lipovčan, Borko Perić, Goran Bogdan, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nataša Janjić i Lena Politeo

Osim na Festivalu u Puli film je bio prikazan i u službenom programu 31. međunarodnog festivala mediteranskog filma u Montpellieru, u Francuskoj te na festivalima u Pečuhu, Mamersu i Heidelbergu.

U zemlji čudesa' nastao je u produkciji Interfilma i u suradnji s Tivolifilmom iz Budimpešte i Hrvatskom radiotelevizijom.