HR DEMO KLUB

U srijedu 6. studenog počinje treća sezona HR demo kluba

  • Autor: D.Jagatić
  • Zadnja izmjena 04.11.2013 09:51
  • Objavljeno 04.11.2013 u 09:51
Indigo 7

Indigo 7

Izvor: Društvene mreže / Autor: facebook.com/pages/ndigo-7/322805824431074/Mirko Cvjetko

Ove srijede u klubu Klub (Pavla Hatza 16) nastupaju sastavi Dijete nemira, Scarlet notes i Indigo red koje je izabrao stručni žir i koji su ušli među 42 odabrana za projekt HR demo klub u kojemu se natječu za pobjednika treće sezone.

Ove jeseni, od studenog 2013. do svibnja 2014., kreće treći ciklus emisija HR demo klub. Dvije godine otkrivali su mlade darovite glazbenike i pružali im priliku za afirmaciju u izravnim živim koncertnim nastupima na Drugom programu Hrvatskoga radija. Pobjednik prvog serijala HR demo kluba pulska je skupina Radio aktiv, koja je ove godine bila u nominacijama mladih snaga za Porin. Za očekivati je i ovogodišnje pobjednike iz Zagreba - !ndigo7 koji upravo snažnije zauzimaju svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. Autorski projekt Željka Mesara ove je jeseni urednički preuzela Branka Muvrin, koja nastavlja poštujući već definirane visoke standarde, te za novu sezonu obećava i dalje njegovati, poticati i razvijati oblik domaćega glazbenog audio stvaralaštva koji pridonosi razvoju hrvatske kulture, umjetnosti i zabave.

Poželite li se prijaviti na natječaj za treću sezonu HR demo kluba, evo koji su uvjeti natječaja:

1.Pravo sudjelovanja imaju svi demo sastavi s područja Republike Hrvatske koji do prijave na Natječaj nemaju službeno diskografsko izdanje.
2.Za sudjelovanje u projektu potrebno je poslati probnu snimku s tri autorske pjesme na hrvatskom jeziku u mp3 formatu, te kratku biografiju i kontakt sastava online prijavom na internetsku stranicu Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr
3.Žiri će na temelju preslušanih probnih snimaka izabrati izvođače koji će sudjelovati u emisiji HR demo klub Hrvatskoga radija, te nastupati uživo u jednom od zagrebačkih klubova.
4.Glavna nagrada projekta HR demo klub
- snimanje albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija
- samostalni koncert
- medijsko praćenje Hrvatske radiotelevizije

Prijavnicu možete pronaći na ovom linku

Stručni žiri odabrao je već prva tri sastava koji će nastupiti ove srijede 6. studenog od 21 sat u novom koncertnom prostoru – zagrebačkom klubu – Klub (P.Hatza 16). Prva tri sastava koja su ušla među 42 odabranih za projekt HR demo klub u kojemu se natječu za pobjednika 3. sezone našeg ciklusa su Dijete nemira (Zagreb), Scarlet notes (Zadar) i Indigo red (Zagreb).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!