NAKON TEŠKE BOLESTI

U 85. godini preminuo Andy Williams

26.09.2012 u 18:20

Bionic
Reading

Tijekom karijere Andy Williams dobio je 18 zlatnih i tri platinaste ploče, a za Grammy je nominiran pet puta te je i nekoliko godina vodio dodjelu glazbenih nagrada

Pjevač Andy Williams preminuo je u 85. godini u svom domu u Bransonu. Vijest o smrti objavio je njegov glasnogovornik Paul Shefrin.

S rakom žučnog mjehura pjevač se borio godinu dana. U studenom 2011. saznao je da ima rak. Kad je s javnosti podijelio da je bolestan, obećao je da će za godinu dana ponovno pjevati i tako proslaviti svoju 75. obljetnicu u svijetu šoubiznisa.

Na glazbenoj sceni pojavio se 1956. pjesmom 'Canadian Sunset'. Uspio je opstati čak i kad su pjevači poput njega i Franka Sinatre izašli iz mode i pjevao je na koncertima do svoje 80. godine.

Naslovne pjesme iz filmova 'Love Story' i 'Days of Wine and Roses' otpjevao je upravo Williams. Pjesmu 'Moon River' nikad nije izdao kao singl, jer su u njegovoj diskografskoj kući smatrali da su stihovi zbunjujući i staromodni te da se mlađoj publici neće svidjeti. Pjesmu je u filmu 'Doručak kod Tiffanyja' pjevala Audrey Hepburn, a Williams ju je 1962. otpjevao na dodjeli Oscara.
'Poludim kad čujem da netko drugi pjeva 'Moon River'. Svaki put poželim urlati da je to moja pjesma', napisao je Williams 2009. u svojim memoarima.