LEE DANIELS

Tvorac serije 'Empire' pronašao inspiraciju u vlastitom životu

31.10.2015 u 00:38

Bionic
Reading

Ako zagrebete površinu Foxove hit drame 'Empire', pronašli biste mnogo sličnosti sa životnim iskustvima tvorca serije Lee Danielsa koji je 'Empire' doveo na male ekrane uz pomoć Dannyja Stronga. Kao i fiktivni lik hip-hop umjetnika Jamala Lyona koji je doživljavao fizičko nasilje od strane homofobnog oca, Daniels je proživljavao istu sudbinu, no tu ne staju poveznice likova s redateljevim životom

Najpopularniji lik serije Cookie, koji utjelovljuje sjajna Taraji P. Henson, dobila je kvalitete Danielsove bake poznate kao korumpirane političarke i sestre dilerice, a tu je i Danielsova majka čiji je čin lupanja štapom metle zbog neposlušnosti osjetio na svojoj koži, iskoristivši tu životnu situaciju za scenu Cookie i njezina najmlađeg sina Hakeema

U intervjuu za Adweek, Daniels je progovorio o traumatičnom iskustvu koje je iskusio stvarajući seriju, a koje je uključivalo drukčiji radni proces naspram redateljskog rada na filmovima 'Monster's Ball', 'Precious' i 'The Butler'.

Kako otkriva Daniels, namjera njegova partnera Dannyja Stronga bila je od priče 'Empire' stvoriti film, no on je želio stvoriti TV-seriju. Ideja o TV-seriji dodatno mu se svidjela nakon izvrsnih reakcija publike na vlastiti film 'The Butler', stoga je Daniels, uvidjevši da je priča njegova filma dirnula srca mnogih ljudi, isti efekt odlučio postići serijom 'Empire' i publikom ispred malih ekrana.

Daniels kaže da se nije nadao uspjehu koji trenutno uživa njegova serija te ne pridaje pozornost impresivnim brojkama, s obzirom na to da je većinu vremena zaokupljen radom na njoj jer, kako kaže, ne želi znati reakcije publike i kritike kako one ne bi utjecale na njegov rad. Za Danielsa, rad na seriji postao je traumatično iskustvo zbog specifičnog načina rada koji je prakticirao kao redatelj filmova, a koji se kosi s redateljskim radom na seriji, stoga priznaje kako se nakon rada na 'Empireu' ne planira tako brzo vratiti ulozi televizijskog redatelja, iako 'Empire' uživa ogroman uspjeh.