TALIJANSKI POZIV

Trumpova pobjeda De Niru donijela ponudu za azil

12.11.2016 u 08:11

Bionic
Reading

Ferrazzano, grad na jugu Italije iz kojeg potječu pradjedovi Roberta De Nira, pozvao je poznatog glumca da se vrati na rodnu grudu svojih predaka nakon pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima

'Ako se nakon Trumpove pobjede želi skloniti ovdje, mi ga spremno čekamo', rekao je Antonio Cerio, gradonačelnik Ferrazzana, male zajednice regije Molise iz koje su 1890. emigrirali pradjedovi američkog glumca.

De Niro je u šaljivom tonu u tv-showu američkog kanala ABC izjavio da sanja emigrirati u Italiju. 'Nakon Trumpove pobjede, čini mi se da bih se trebao preseliti u Molise'.

'Svakako to nam je čast i zadovoljstvo', odgovorio je Cerio, oduševljen nenadanom planetarnom reklamom za njegovu općinu s 3000 stanovnika. 'De Niro bi mogao biti jedan od mojih budućih glasača', dodao je i podsjetio da je glumac prije nekoliko godina dobio počasno talijansko državljanstvo.

De Niro nije birao riječi tijekom predsjedničke kampanje pa je Trumpa prostački nazvao 'psom', 'svinjom', 'idiotom', 'glupanom' i 'huliganom' i čak je rekao da bi Trumpa udario.

No na kanalu ABC, 'Pobješnjeli bik' je sada bio umjeren i izjavio da mora poštivati novoizabranog predsjednika. 'Ne mogu ga udariti, jer je sada postao predsjednik. I moramo poštovati tu funkciju' te dodao 'možda bi to Obama mogao učiniti ?'