NAGRADNJAČA

Tradicionalno zatvaranje Illectricity Festivala

30.11.2012 u 07:28

Bionic
Reading

Osmi Confusionov festival audio-vizualnih umjetnosti, u suradnji s Burn Studios, ovu subotu (1. prosinca) priprema svoju najluđu festivalsku večer. Illectricity Main Night već tradicionalno se održava u Pogon Jedinstvu, bivšoj tvorničkoj hali pored kluba Močvara, a mi jednom čitatelju poklanjamo jednu ulaznicu!

Na završnu večer dovode par odličnih domaćih glazbenih umjetnika, a za lansiranje atmosfere van granica Lijepe naše, pobrinut će se ovogodišnji dugoočekivani gosti.

Odličan d’n’b/dubstep producent i nepogrešiv DJ, Icicle, nevjerojatan tročlani bend Elektro Guzzi koji techno stvaraju uživo u klasičnom postavu bas-bubanj-gitara te LA eksplozija pod imenom Salva koji će Zagrebu predstaviti posljednji glazbeni krik pod imenom trap, samo su dio festivalskog Main Night programa. Vjerojatno ponajbolji hrvatski izvozni multimedijalno-vizualni dvojac poznat kao Project MOE premijerno predstavlja treću verziju MOE modularnih video skulptura - budite spremni za jedinstveni audio-vizualni spektakl!

Icicle je svakako jedno od najboljih producentskih imena i odličan DJ koji spaja dubstep i drum & bass publiku, a hladnim, tehnoidnim, ali i funky zvukom (ime mu govori - hladan kao led!:) u vrlo kratkom razdoblju od nepune dvije godine izgradio je katalog izdanja na najprestižnim izdavačkim kućama te postao redovnim DJ-em na UK zabavama, puštajući od velikih klubova do najvećih svjetskih festivala. Prvi album drum and bass zvuka dobiva odlične kritike, a negdje u istom razdoblju Icicle gazi dublje i u dubstep vode te izdaje svoje prvo dubstep izdanje Xylophobia/Minimal Dub, kojim je i dabstepašima postao njihov čovjek. Ne posežemo uvijek za ovom sintagmom, no Icicle zaista zna što je intelligent bass music. Cool as ice! BRR!!!

Još od 2004. godine Elektro Guzzi produciraju potpuno novu vrstu analogne plesne glazbe koja prkosi standardnoj percepciji o neizvedivosti techno glazbe uživo. Njihov jedinstven zvuk, generiran bass gitarama, gitarama i bubnjevima, spoj je minimala i duba te iako vizualno dečki iz Beča sastavljeni u Elektro Guzzi izgledaju kao rock sastav, zvuče svakako kao skupina DJ-a koji se ne skrivaju ni iza kakvog pulta, ne koriste računalne programe niti loopove - oni su živa (i spektakularna!) interakcija s publikom. Doći, vidjeti i oduševiti se!

Svestran i mlad solo producent, miljenih hip djevojaka i zvijer za DJ pultom, ključna figura kolektiva Friends of Friends - Salva - itekako zna kako atmosferu učiniti eksplozivnom. Nakon izdavanja jedne od najjačih obrada Kanyea Westa, 'Mercy' koja, usput budi rečeno, postaje # 1 na Soundcloudu, Salva postaje jedno od ključnih lica sinteze kontrastnih stilova, boogie funka i masivnog basa, a posljednji nastup na Boiler roomu ostavlja naježene kože i znojnih pazduha. Ne čudi što je gostom svih poznatih većih svjetskih glazbenih arena kao što su Sonar, Coachella, Lollapalooza, Low End Theory,... te što je prateći DJ uvijek rado viđenih Nguzunguzua, Shlohmoa, Pearson Sounda i Machinedruma. Ako, dakle, netko zna servirati vrhunski Juke, Trap, Booty i pritom biti onaj neki klinac iz kvarta - to je svakako Salva!

Jednu ulaznicu je osvojila Maja Dugi