RAZOTKRIVANJE

Tko je Melania Trump, sve izglednija prva dama SAD-a?

15.05.2016 u 09:26

Bionic
Reading

Ono što su mnogi još prošle godine smatrali tek šalom, to da će američki milijarder Donald Trump (69) postati republikanski kandidat na ovogodišnjim američkim predsjedničkim izborima, obistinilo se, a time su i sve veće šanse da njegova supruga, bivša slovenska manekenka odrasla u gradiću Sevnici, tekstilnom centru bivše Jugoslavije, postane prva dama SAD-a. Američki mediji već su iskopali svaki detalj o Melaniji, o kojoj prijatelji, ali i oni koji to nisu, govore u pozitivnom svjetlu, kao o profinjenoj ženi koja unatoč bogatstvu nije sklona mušicama. I odlično skriva svoje slabosti, dakle čista je suprotnost svom suprugu. Čak je i novinarka Barbara Walters, koja nikog ne štedi u svojim intervjuima, priznala kako nije očekivala da će Melania biti toliko inteligentna. Gospođa Trump, pišu Amerikanci, živjela je poput opatice, a jedina mrlja u biografiji joj je golišava naslovnica za muški magazin GQ dok je gradila karijeru modela. Glavni političar u kući Trumpovih, tvrdi Melania, naravno da je ona

Kad su jednom Donalda Trumpa pitali po čemu se razlikuje od ostalih republikanskih kandidata za predsjednika, nije puno oklijevao s odgovorom - 'iskreniji sam od svih i naravno, moje su žene puno ljepše' poručio je u svom netaktičnom stilu, referirajući se na kćer Ivanku i suprugu Melaniju. Tek u trećem braku slavni milijarder spoznao je što znači odnos bez svađe. Naravno, zahvaljujući prvenstveno svojoj miroljubivoj i nenametljivoj supruzi koja ga, kako ona ističe u svojim trenutno brojnim intervjuima, poznaje bolje od svih.

'Nikad se ne svađamo i od prvog dana se lijepo slažemo. I ne postoji šef u našem braku, izjednačeni smo. Melania mi dopušta da budem ono što jesam, ne želi me mijenjati. A ni ja nju', tvrdi 69-godišnji Trump, dodavši kako kemija koju su osjetili pri prvom susretu traje i danas.

Postoji priča o njegovom trosatnom i jedinom posjetu rodnoj zemlji njegove supruge 2002., dvije godine prije njihovih zaruka. Sletjevši u Ljubljanu, u kojoj su ih dočekali Melanijini roditelji, cijela se obitelj u Mercedesu odvezla do Bleda, u luksuzni Grand Hotel Toplice. Za ručkom inače pričljivi Trump nije prozborio puno, ispijao je svoju dijetnu Colu i divio se prirodi, a govorila je najviše Melania. Pri izlasku, tvrde svjedoci, slovenski novinari, Trump je imao samo jedno pitanje: 'Je l' ovo mjesto na prodaju?'


Melania i Donald u prvim godinama veze

Takav je Donald Trump, ali nije red suditi ga samo po onom što govori. Iako u svojim govorima ne štedi imigrante, oženjen je slovenskom imigranticom. Ako Trump postane predsjednik SAD-a, Melania će biti prva strankinja koja će kao prva dama ući u Bijelu kuću. I jedina prva dama koja je u golišavom izdanju izašla na naslovnici muškog časopisa GQ.

Gospođa Trump je u New York stigla 1996., nakon što se bavila modelingom u Milanu i Parizu. Budućeg supruga je upoznala 1998. na Tjednu mode u New Yorku, u klubu Kit Kat. Donald se pojavio u atraktivnom ženskom društvu, zbog čega mu Melanija nije htjela dati svoj broj.


Melania Trump u tinejdžerskim danima

'Tražila sam njegov broj želeći znati koji ću dobiti, privatni ili poslovni. Dao mi ih je sve!', ispričala je nedavno Melania. Brz na jeziku, inteligentan i poletan, kako ga je sama okarakterizirala, Trump ju je u kratkom roku šarmirao, a nakratko su prekinuli 2000., baš kad se milijunaš prvi put namjeravao kandidirati za predsjednika SAD-a. Vrlo brzo su obnovili vezu, a zaruke su pale 2004. na večeri u Costume Institute Gala. Melania se uskoro preselila na Petu aveniju u Trump Tower, no njezin se karakter unatoč svemu nije previše promijenio. I tada i danas čvrsto stoji na zemlji.

O Trumpovom trećem vjenčanju 2005. u Palm Beachu na Floridi američki mediji su pisali kao o svadbi stoljeća od milijun dolara, a mladencima su među uzvanicima nazdravljali Bill i Hillary Clinton. Melanijina raskošna Diorova vjenčanica osvanula je brzo na naslovnici Voguea jer je i Anna Wintour bila jedna od gostiju.


Bill i Hillary Clinton na vjenčanju Donalda i Melanije Trump


Dadilja nikad nije bila poželjna u kući Trumpovih, tvrdi Melania

A koji su afiniteti zgodne gospođe Trump? 'Volim pilates, čitam časopise i brinem se o svom sinu. Nemam dadilju i, kad je dijete u pitanju, sve radim sama', rekla je jednom za magazin People. Na svojim stranicama My Life Melania se opisala kao bivša studentica dizajna i arhitekture, majka, supruga, filantrop i veliki esteta. No prije svega Melanija je vrlo povučena osoba. Veći dio kampanje svog supruga provela je kod kuće sa sinom, objasnivši da desetogodišnje dijete treba svoju majku uz sebe.


Melania Trump tek se nedavno uključila u predsjedničku kampanju svog supruga


Melania i Donald Trump s obitelji

'Donald je izvrstan pregovarač. Znam koliko želi dobro ovoj zemlji i sigurna sam da će biti odličan predsjednik. Sve što obeća on to i napravi', tvrdi Melania, a u braku je osnovala svoju kozmetičku liniju i liniju nakita. Trump o kćeri i supruzi često govori kao o nečemu što posjeduje, o njegovom seksizmu i rasizmu Amerikanci su već ispisali tisuće kartica, a Melania se ne uzrujava previše ni kad je suprug s pozornice pozove: 'Gdje je moj supermodel?'

Za razliku od nekih predsjedničkih supruga, poput Carle Bruni, koja je imala četiri desetljeća dugu reputaciju kad je ušla u Elizejsku palaču, Melania Trump je vodila život opatice, šale se američki novinari. O njezinim bivšim ljubavima ne zna se baš ništa, a da bi se priča o njoj učinila iole zanimljivom, potrebno je malo mašte, tvrde oni koji su je poznavali u njezinim dvadesetima.

Na vjenčanju Melanije i Trumpa u siječnju 2005. bilo je samo troje Slovenaca, njezini roditelji i sestra. Melania je priznala kako suprug nikad nije izrazio želju učiti slovenski, a niti ga je ona na to nagovarala. S druge strane, njezini roditelji, koji veći dio godine provode s kćeri u New Yorku, s unukom razgovaraju na slovenskom, a engleski ne znaju savršeno. Zet im to ne zamjera. Biografiju gospođe Trump napisala su dva slovenska novinara, no unatoč mnogim detaljima koji su im bili poznati, knjiga i nije pretjerano zanimljivo štivo.

Američki mediji ne štede na kritikama kad je Melanija u pitanju, a glavni problem je, kažu, u njezinom popustljivom i nenametljivom karakteru. Prva dama bi trebala biti žena koja misli svojom glavom i može upozoriti supruga na sve što se događa u zemlji. Melania, tvrde, to nikako nije. Na pitanje kako komentira vrlo netaktične izjave supruga o ženama i Hispanoamerikancima, Melania se dobro snašla u odgovoru.

'Moj suprug je odrasla osoba i zna da za sve u životu postoje posljedice. Često razgovaramo o njegovoj kampanji i znam mu reći da malo ublaži svoj govor. Ponekad me posluša, ponekad ne. Volim ga takvog kakav je, znam koliko veliko srce ima, a prihvaćam i njegovu manu da se ponekad zanese i pretjera', priznala je Melania.


Melanijini roditelji Amalija i Viktor Knavs