NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Paca de Lucie

18.01.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Maestro Paco de Lucia, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih flamenco gitarista svih vremena, u Hrvatskoj će u veljači 2010. održati čak tri koncerta. A tportal.hr vodi najbržeg čitatelja na koncert u Zagrebu 14. veljače

Sa svojim ansamblom Paco de Lucia će prvi koncert održati u Splitu 8. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu, potom će nastupiti u Rijeci 10. veljače u Teatru Fenice, a na samo Valentinovo, 14. veljače, zasvirat će Zagrepčanima u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, gdje je posljednji put nastupio prije trideset godina.

Paco de Lucia u Hrvatsku stiže sa svojim ansamblom koji čine vrsni glazbenici Niño Josele na gitari, Antonio Serrano na klavijaturama, Alain Perez na basu i Piranha na perkusijama, vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba, te plesač Farruco.

Jedan od najvećih gitarista na svijetu rođen je 1947. u španjolskoj pokrajini Cadiz kao Francisco Sanchez Gomez, a nakon što je gitaru počeo svirati u dobi od pet godina, s javnim je nastupima također počeo još kao dječak u rodnoj Španjolskoj. Tijekom bogate glazbene karijere postao je sinonim za španjolski flamenco. Svoj prvi album snimio je 1965. godine, iza njega je danas preko 25 albuma, stotine prestižnih glazbenih nagrada i nebrojeno mnogo hvalospjevnih kritika.

Sva tri hrvatska koncerta održat će se pod posebnim pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj i dio su svjetske turneje maestra De Lucie koja pod nazivom Paco de Lucia and band Live on Tour 2010 počinje u Sarajevu 6. veljače, a dan nakon zagrebačkog koncerta, 15. veljače, nastavlja se u Cankarjevu domu u Ljubljani.

Dvije ulaznice osvojio je Željko Kolenc.