NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Livija Morosina

17.05.2010 u 11:43

Bionic
Reading

Tvornica kulture 29. svibnja predstavlja veliki koncert Livija Morosina, na kojem će mu se pridružiti i dvojica njegovih prijatelja, Alen Vitasović i Rade Šerbedžija. Tportal.hr poklanja 2x2 ulaznice najbržim čitateljima

Jedan od najistaknutijih hrvatskih autora pop, rock i etno glazbe započeo je karijeru 1980. godine s grupom Gustaph i njegovi dobri duhovi, u kojoj je djelovao do 1990. godine.

Godine 1993. u suradnji s Alenom Vitasovićem izdaje singl 'Ja ne moren bež nje' koji postiže ogroman uspjeh. Već sljedeće godine izlazi album 'Gušti su gušti', također u suradnji s Alenom Vitasovićem, u izdanju Croatia Recordsa, koji je prodan u više od 70.000 primjeraka te ulazi u kategoriju zlatnog albuma. Godine 1996. izdaje album 'I anđeli su bili crnci' s grupom Anelidi, s kojeg predstavlja singl 'Tri naranče' na Etno festivalu u Neumu.

Godine 2002. izdaje album s poznatim hrvatskim glumcem Radom Šerbedžijom u izdanju Dancing Beara.

Godine 2007. izdaje album 'Livio Morosin' sa 17 pjesama te dvije bonus skladbe u prepoznatljivoj maniri istarskog hit-makera. Morosin je jedan od rijetkih koji je uspio koristeći istarsku ljestvicu i čakavski dijalekt, a na ovom je glazbenom uratku pomiješao mnogo različitih vrsta glazbe koja daje jedinstven pregled rada i razmišljanja ovog iznimnog autora.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Ena Kereš
Darija Basrak Pezer