BARBARA KOLAR:

'Tijelo mi stremi zauzimanju većeg obujma'

02.01.2015 u 09:27

Bionic
Reading

Nakon što je prije nekoliko mjeseci zablistala u ulozi dirigentice u showu 'Maestro', a svoje vještine ponovno pokazala na Novogodišnjem koncertu u riječkom HNK-u, Barbara Kolar 2014. zaključila je čistom peticom. U razgovoru za tportal otkriva što je čeka iduće godine te je li sklona donositi novogodišnje odluke

Premda voditeljica Barbara Kolar za sebe voli reći da je štreberski tip, kada je o novogodišnjim odlukama riječ, i sama se već uvjerila kako je na tom ispitu nerijetko pala. 'Duboko sam uvjerena kako su novogodišnje odluke za mlade i naivne! Nekoć dok sam još odgovarala tom opisu znala sam ih stvarno popisati, ali s vremenom sam zaključila da to nije baš pametno. Naime, 1. siječnja je bez ikakve konkurencije datum od kojeg je najlakše izračunati koliko je vremena prošlo od donošenja odluke do odustajanja od njezine provedbe. A ako na kraju godine pogledaš cijeli popis i vidiš da si ostvario poražavajuću realizaciju, možeš i samog sebe u depresiju otjerati. I zato – ne, hvala', objasnila je Barbara u razgovoru za tportal.

No sve njezine potencijalne odluke za 2015. uglavnom se tiču, kako kaže, oživljavanja potpuno zamrlog društvenog života. 'Nedavno sam se uvjerila da mi, unatoč dugogodišnjoj neuporabi, socijalne vještine i dalje sasvim solidno funkcioniraju pa računam da ima još nade za mene', kaže nam i dodaje da 7. siječnja prestaje 'privremeni' 15-mjesečni povratak u najraniji radijski termin pa se planira nakon gotovo sedam godina za početak ozbiljno naspavati, a onda konačno odlaziti na sve koncerte, predstave i tulume bez straha hoće li sljedeće jutro ustati u upotrebljivom stanju. Naime, jutarnju će šihtu na Anteni Zagreb prepustiti kolegici Tamari Loos i kolegi Saši Buneti, a za nju je već rezerviran termin od devet do 13 sati.

Kako se pri vrhu top-liste novogodišnjih odluka kod Hrvata nalaze odluke o mršavljenju, boljoj organizaciji, štednji, redovitoj vježbi te prestanku pušenja, pitali smo Barbaru je li se pronašla u nekoj njih. 'Ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, ne kockam, silom prilika ni ne trošim kao nekad, bez solidne organizacije već bih se davno pogubila. Tako da s hrvatske top-liste odluka mogu podržati samo standardni broj 1. Kod mene je to ionako uvijek u điru budući da mi tijelo konstantno stremi zauzimanju većeg prostornog obujma nego što se to meni sviđa, pa ograničavanje te namjere redovito provodim od ponedjeljka, od 1. u mjesecu, od rođendana, do rođendana', objašnjava kroz smijeh. Dodaje kako je neke važne odluke donijela nevezano za datume, i uspjela ih izgurati do kraja.

'Kad se zainatim, opaka sam, dosljedna i uporna kao sivonja do ostvarenja cilja. Naravno, toj fazi prethodi ona u kojoj si u glavi moraš dobro posložiti ciljeve, motivaciju i obavezno ukalkulirati slabosti i izazove. To je najteže. Nakon toga nije uopće bitno kad kreneš u realizaciju – ja sam svojedobno super izgurala jednu odluku od srijede potpuno bezveznog datuma', zaključuje omiljena voditeljica.