GABI NOVAK

'Teško je pomiriti se s time da je nestalo ono što smo dijelili 45 godina'

05.09.2015 u 13:11

Bionic
Reading

Nakon što se zauvijek oprostila od voljenog supruga Arsena Dedića, Gabi Novak iskreno je progovorila u Jutarnjem listu o svojim osjećajima te otkrila da će idućeg vikenda na festivalu u Krapini otpjevati skladbu 'Oko jedne hiže navek ftići lete', koju je napisao upravo nedavno preminuli kantautor i umjetnik

Kad ostaneš sam, kad zauvijek ode čovjek s kojim si dijelio cijeli svoj život, s kojim si ustajao, lijegao, smijao se, pričao... jako je teško tada nastaviti živjeti život, premda naravno znaš da život ide dalje. Kud god pogledaš po stanu, svaki te kutak podsjeća na to da njega više nema, jer ti si svaki taj kutak, svaki sat u danu dijelio s njim. Teško je pomiriti se s tim da svega toga više nema, da je nestalo sve ono što smo punih 45 godina, koliko smo Arsen i ja proveli zajedno', otkrila je svoje osjećaje Gabi Novak za Jutarnji list, prvi put nakon što se obitelj krajem kolovoza, prema želji Arsena Dedića, oprostila diskretno i daleko od očiju javnosti od pjesnika, umjetnika i kantautora.


Gabi se nakon kratkog boravka u Šibeniku vratila u Zagreb, u svoj i Arsenov dom u Haulikovoj ulici, a ispred nje je i prvi javni nastup. Već sljedećeg vikenda, u sklopu obilježavanja pola stoljeća kajkavske popevke na festivalu u Krapini, otpjevati će skladbu 'Oko jedne hiže navek ftići lete'. Pojavljivanje na pozornici na večeri Retrospektive bit će njezin prvi izlazak pred publiku nakon smrti Arsena, čiju će pjesmu otpjevati u Krapini.