MIRNA SAVIĆ

'Tata Massimo je jako ponosan na mene'

14.05.2015 u 16:41

Bionic
Reading

Dok tata Massimo uspješno plovi glazbenim vodama, njegova kći Mirna Savić polako ali sigurno gradi svoju novinarsku karijeru. Trenutno je gledamo kao voditeljicu emisije HR Demo Klub na HRT-u

'Radim na HRT-u od 10. mjeseca prošle godine. Kako sam ondje išla na fonetičke vježbe, javila mi se urednica HR Demo Kluba i pitala želim li doći na televizijsku i radijsku audiciju budući da je riječ o projektu koji svakog tjedna ide live ili kao snimka na Drugom programu Hrvatskog radija, a jednom mjesečno je malo finale', rekla je Mirna. Zbog komunikacije i stjecanja novinarskog iskustva to joj je, kaže, veliki izazov.

'Lijepo sam se snašla, a s Lornom Kunčić s kojom vodim emisiju, odlično se slažem. Sve skupa prolazimo s urednicom projekta Brankom Muvrin i jako sam zadovoljna', rekla je studentica novinarstva. Iako se već dobro snalazi pred kamerama i mikrofonom, trema joj je, kaže, ipak još uvijek prisutna.

'Na radiju, primjerice, budući da sam radila na Soundsetu, nemam tremu jer se tamo osjećam kao doma. Ovdje trebam probiti led svaki put iznova. Kad se upere reflektori u mene, na početku se mrvicu stisnem, ali se brzo opustim. Kako razgovaram s mladim glazbenicima, to mi ne predstavlja nikakav problem. Trudim se pripremiti ih prije emisije pa sam nekako više fokusirana na to da njima bude ugodnije pa tako i moja trema nestaje tijekom emisije', ističe. Najveći kritičar joj je dida.

'Kad je bila prva emisija na televiziji, budući da se to familijarno gleda i prati, dida mi je savjetovao da sporije pričam, da se malo više koncentriram i njegovi savjeti mi puno znače jer je on umirovljeni profesor književnosti', rekla je. Tata i mama su također uključeni u to i zadovoljni su kako se njihova mezimica snalazi.

'Tata je posebno sretan budući da radim u struci, a povezana sam s glazbom koja je njegov život i infiltrirana je u našu obitelj. Jako je ponosan na mene', kaže Mirna kojoj nikad nije bio teret rasti kao dijete poznatog roditelja.


Mirna se super snašla pred kamerama i u kombinaciji s Lornom Kunčić

'U ranom djetinjstvu u nekim trenucima bilo mi je malo izazovno prilagoditi se velikoj količini pažnje koja se uvijek stvarala oko mene. Jako mi je drago da je od svih ljudi na sceni baš on moj otac', otkrila je Mirna. Kad imaš prezime koje se zna, kaže, lakše ćeš se probiti negdje, ali  ipak se moraš iskazati sam.

'Nije mi u cilju vječno biti mala od Massima, nego stvoriti svoje ime i reputaciju', izjavila je Mirna koja je kao tinejdžerka na razne načine znala iznenađivati svoje roditelje.

'Svašta sam radila. U ranoj fazi tinejdžerstva upala sam u punkersku fazu jer sam imala dečka punkera. Moji roditelji su razumjeli da je to mladenački bunt koji će me proći. Prošli su sa mnom i pirsanje obrve sa 16 godina, a najviše su se šokirali i iznenadili kad sam doma dovela psa Manga. Tata se nekako nadao tome, ali mama nije imala pojma, a to iznenađenje nam je definiralo život. Kako sada živim sama s Mangom, dijelimo ga pa, uz to što smo jako povezani, i zbog njega postoji velika poveznica', ispričala je Mirna.

Nju glazba za sada ne zanima. Voli pjevati sebi za dušu i svojim prijateljima.
'Ako dođe neka prilika, definitivno bih se voljela okušati u glazbenim vodama. Jer to mi je gušt, a i u genima', smije se Mirna. Od planova joj je prihvatiti svaku priliku koja joj se pruža, okušati se na nekom drugom radiju jer joj je to najveća ljubav te odraditi praksu u nekoj od tiskovina.

'Sezona HR Demo kluba završava, kao i fakultet u srpnju, pa ću se preko ljeta odmarati i posvetiti obitelji', otkrila je.

Da netko ne kaže kako ga nismo pozvali na veeeeeeliko finale, 13. svibnja u Tvornicu. Evo, i službene pozivnice. :)

Posted by HR demo klub on Thursday, 7 May 2015