LANDO KAL U ZAGREBU

Svjetski poznati rezident DJ gostuje u Medici

07.03.2013 u 09:23

Bionic
Reading

Zagrebačka glazbeno-plesna večer BSMNT u svom četvrtom izdanju predstavlja gostovanje berlinskog producenta i DJ-a Lando Kala, najpoznatijeg po svojem egzotičnom miksu raznih glazbenih žanrova s jakim naglaskom na izuzetno plesni house i techno. Četvrti BSMNT s Landom Kalom održat će se u petak, 15. ožujka u Grey Roomu (aka Siva soba, Medika)

Lando Kal (aka Antaeus Lando Roy) svoj put započinje prije više od devet godina kao aktivni producent i DJ underground scene San Francisca i to kao polovica Lazer Sworda, njegovog projekta s Low Limitom, kojim je postavljao nove standarde u miješanju hip hopa, elektra, dubstepa i raznoraznih specifičnih plesnih žanrova.

Prije selidbe u Berlin, krajem 2010., neko vrijeme proveo je u New Yorku, točnije u Brooklynu, tražeći vlastiti zvuk te nastupajući kao rezident DJ u CassetteNYC-u uz imena poput Machinedruma, Praveena i Falty DL-a

Kako i sam kaže, ta isprva teška odluka o selidbi pokazala se kao najbolja u životu. Brzo se prilagodio berlinskom načinu života, a uz novu okolinu došao je do izražaja njegov pritajeni, ali stalno prisutan osjećaj za stari jackin i deep house, klasični Detroit techno i garage.


Zahvaljujući bogatim policama lokalnih dućana s vinilom, njegovoj stalno rastućoj kolekciji vintage analogne studijske opreme i klupskih večeri otvorenih za nove stilove, evolucija je evidentna, pa nas zadnjih godina, izdanje po izdanje, osvaja zavodljivim warehouse zvukom.

Među njegovom se diskografijom nalaze izdanja za etikete poput Hotflusha, Rush Houra i Still Colda te remiksovi za Machinedrum, Sepalcure, Doc Daneeku i Duke Dumonta. Prošle je godine izašao i nezaobilazan drugi album Lazer Sworda kojim su na Modeselektorovoj etiketi Monkeytown Records predstavili posve novi zvuk. Imajući na umu konstantnu evoluciju Lando Kala kao glazbenika, s nestrpljenjem isčekujemo detalje oko njegova prvog solo albuma.

Trenutačno je rezident večeri Leisure System u berlinskom klubu Berghain, jednom od najboljih svjetskih klubova za elektronsku glazbu. U zagrebačkom će Grey Roomu odsvirati dvosatni set uz svoju kultnu mašinu Roland 909. Uz berlinskog gosta, na 4. BSMNT-u će nas zabavljati Confusionovac Funl Guru i BSMNT resident Iggy Dope. Cijena ulaznice je 40 kuna prije i 50 kuna poslije ponoći.