GODIŠNJICA POKOLJA

Svirali su u Bataclanu kad je napadnut, sad im zabranili ulaz

13.11.2016 u 14:44

Bionic
Reading

Članovima grupe Eagles of Death Metal, kalifornijskih rokera na čijem je koncertu prošle godine izvršen pokolj u Bataclanu, u subotu je zbog kontroverznih izjava njihova pjevača zabranjen ulaz u tu dvoranu za vrijeme Stingova koncerta

'Došli su, izbacio sam ih. Postoje stvari koje ne možete oprostiti', rekao je direktor pariške dvorane Jules Frutos.

Frontmen EODM-a Jesse Huges, jedan od dvojice članova benda koji su pokušali ući na Stingov koncert kojim je nakon godine neaktivnosti Bataclan ponovo otvoren, ranije ove godine izazvao je nevjericu u Francuskoj izjavom da su muslimanski članovi osiguranja dvorane bili sudionici u masakru.

Prije godinu dana, 13. studenoga 2015., teroristi Islamske države upali su na koncert EODM-a u Bataclanu i ubili 90 ljudi.

Frutos je rekao da mu je muka slušati Hughesove teorije zavjere.

'On svaka dva mjeseca daje nevjerojatno pogrešne izjave. Optužiti naše osiguranje za suradnju s teroristima, to je ludilo. I toga je dosta. To mora prestati', rekao je Frutos.

Hughes je rijedak primjer desničara među rokerima i veliki je pobornik Donalda Trumpa. Nedavno je bez ikakvih dokaza rekao da su muslimani slavili ispred dvorane kad su čuli za pokolj.

Njegove izjave narušile su ugled benda i razljutile upravitelje dvorane. Nekoliko planiranih nastupa EODM-a na ljetnim festivalima u Francuskoj otkazano je.

Hughes je prije nego što je krenuo s kontroverznim izjavama rekao da želi biti prvi koji će ponovo svirati u Bataclanu.

Pjevač EODM-a je, međutim, u nedjelju nazočio na otkrivanju spomen-ploče žrtvama napada.