METAL SPEKTAKL

Šveđani Dark Tranquillity gostuju u Boogaloou

05.10.2010 u 11:58

Bionic
Reading

Kultni melodic death metalci iz švedskog Göteborga koji su svojim intrigantnim glazbenim stilom izvršili ogroman utjecaj na mnoge metal bendove na radost brojnih domaćih fanova održat će koncert u zagrebačkom Boogaloou u srijedu, 13. listopada

Dark Tranquillity na ovoj turneji koja traje od rujna do studenoga predstavljaju svoj deveti album 'We Are The Void', što je njihov drugi nastup u Hrvatskoj (2005. godine su nastupili u Tvornici s legendarnim Kreatorom).

Dark Tranquillity su utjecali na gotovo sve vrste modernog metala i uz sunarodnjake In Flames i At The Gates su udarili temelje novom glazbenom žanru, melodic death metalu. U svojih 20 godina postojanja stvorili su zavidnu vojsku poklonika, a novi album predstavlja povratak korijenima.

Predgrupa će im biti finski žanrovski kolege Insomnium, koji su na ovogodišnjem Finnish Metal Awardsu osvojili dvije najvažnije nagrade, za najbolji bend i za najbolji album ('Across The Dark').

Kao prva grupa te večeri će nastupiti mladi slovenski metal bend Inmate koji je svoj nastup osvojio putem natjecanja preko web stranice benda Dark Tranquillity. Boogaloo u srijedu, 13. listopada, ljubitelji modernijeg metala nikako ne smiju zaobići.

Karte su u pretprodaji po 150 kn, a na ulazu će koštati 170 kn.