U TRCI ZA ZLATNOG HUGA

'Svećenikova djeca' na festivalu u Chicagu

30.08.2013 u 17:57

Bionic
Reading

Hit komedija 'Svećenikova djeca' redatelja Vinka Brešana svoju će prekooceansku premijeru imati na Međunarodnom filmskom festivalu u Chicagu, najstarijem natjecateljskom filmskom festivalu Sjevernoj Americi

Svećenikova djeca' redatelja Vinka Brešana u produkciji Intefilma uvršten je u službeni natjecateljski program 49. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu. Film se s još 17 filmova natječe za glavnu nagradu festivala - Zlatnog Huga, a među odabranim naslovima bit će prikazano i nekoliko filmova iz natjecateljskog programa Filmskog festivala u Cannesu, uključujući i nagrađene 'Adele: Poglavlja 1 & 2' Abdellatifa Kechichea, 'Heli' Amata Escalantea i 'Kakav otac, takav sin' Hirokazua Kore-ede.


'Svećenikova djeca' svoju su premijeru imala u hrvatskim kinima početkom 2013. godine gdje su postala najgledaniji hrvatski film u 21. stoljeću. Svoju je festivalsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary, gdje je nakon projekcije dočekan s ovacijama, a uz Chicago, film je uvršten i u glavne programe filmskih festivala u Stockholmu, Busanu, Cottbusu, Arrasu, Palm Springsu i Helsinkiju.

Međunarodni filmski festival u Chicagu održava se od 10. do 24. listopada.