JOSIPA LISAC:

'Što će biti s tim mladim pjevačima kad završi Voice?'

16.02.2015 u 14:07

Bionic
Reading

Poslije prvih pet emisija glazbenog showa 'The Voice', nakon što su mentori popunili svoje timove, a audicije su gotove, našu glazbenu divu Josipu Lisac zamolili smo za komentar dosadašnjih kandidata te za mišljenje o ovom velikom projektu

'Kao prvo, u toj emisiji ne vidim poantu. Traži se mlada zvijezda među amaterima, a kada završi serija - što će biti s tim ljudima? Više vidim interes mnogih drugih ljudi u produkciji, nego da se zaista pomogne toj mladeži da napravi nešto. I nakon završetka sličnih glazbenih emisija postavljalo se pitanje tko je zapravo zainteresiran za te ljude?', pita se Josipa Lisac.

Sporan joj je i sadržaj emisije. 'Prevladavaju strane pjesme na stranim jezicima. U posljednje vrijeme smo u euforiji 'volimo hrvatsko, kupujmo hrvatsko', a sada je to pod velikim upitnikom i sve pada na ovakvom testu', objašnjava glazbena diva te nastavlja u sličnom tonu.

'Bombardirana sam spoznajom da se negira hrvatsko stvaralaštvo. U potpunosti gajim spoznaju o tome što je domoljublje. Domoljub je kvalitetan član ovog društva koji njeguje našu baštinu i stvara nova djela, ide naprijed. Važno je imati svoj identitet i ponos', kaže nam Josipa.

Ljuti je i činjenica da na HTV-u i komercijalnim televizijama nema zabavne emisije koja nije licencirana. Smatra da bi se u takvoj emisiji trebalo prikazivati domaće glazbeno stvaralaštvo te da bi na njoj trebali raditi profesionalci, što je prije 30-ak godina, naglašava Josipa, bilo sasvim normalno.