TPORTAL DAJE SVE OD SEBE

Stigao je i posljednji dan darivanja

31.12.2013 u 12:26

Bionic
Reading

Tradicionalna akcija tportala i partnera 'Tportal.hr daje sve od sebe' stigla je do samog kraja, ali ne očajavajte jer i sljedeće godine se vraćamo s mnoštvom poklona za svoje čitatelje!

U posljednjem danu za svoje smo čitatelje pripremili knjige u izdanju Frakture, Mozaika knjiga, VBZ-a, Školske knjige i Lumena, CD s glazbom iz filma 'Igre gladi: Plamen', DVD-e i izdanju Blitza, Storck poklon pakete, poklon bon u restoranu Bon Appetit, nakit Coco Boom, ulaznice za koncert Massima u Domu sportova, poklon pakete Roxa, Eko Zone i Aromare,  CD u izdanju Universal Musica, poklon bon u studiju Bliss te kremu Lecitone.

Danas će nagrade osvojiti čitatelji koji prvi odgovore točno na nagradno pitanje koje ćemo objaviti ovdje u razdoblju od 11 do 12 sati

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo već danas, 31. prosinca do 14 sati.

Sudjelovanjem u nagradnjači sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Blitz je pripremio CD-e s glazbom iz filma 'Igre gladi: Plamen' te DVD-ove filmova 'Ljubav na francuski način' i 'Iceman'.

'Ljubav na francuski način'
Alice (Virginie Efira) je 38-godišnja modna urednica časopisa Rebelle: iznimno je zahtjevna i igra na sigurno, stoga njezin šef nije siguran je li ona najbolji izbor za glavnu urednicu, posebno u konkurenciji s njezinom zabavnom i opuštenom kolegicom Lisom (Amélie Glenn), koja u životopis može upisati i bavljenje striptizom.
Sve se mijenja kad Alice zabunom dobije status žderačice muškaraca, i to zbog 20 godina mlađeg zgodnog studenta, što joj povećava šanse da dobije posao urednice.
Alice prihvaća igru, a 19-godišnji Balthazar (Pierre Niney) ne može vjerovati kako mu se posrećilo...


'Iceman'
Odani suprug, brižni otac, nemilosrdni ubojica. Inspiriran stvarnim događajima, film 'Iceman' prikazuje jednu zaista nesvakidašnju životnu priču.
Na prvi pogled, Richard Kuklinski (Michael Shannon) živio je američki san kao uspješan poslovni čovjek te odani muž i otac.
Međutim, njegova supruga i kćeri nisu imale pojma o njegovom stvarnom zanimanju - radne dane provodio je hladnokrvno uzimajući živote svima koji su se zamjerili njegovim mafijaškim nalogodavcima...

Iz Frakture nam dolazi naslov 'Kraj svijeta u Breslauu', autora Mareka Krajewskog

Neke su tajne jednostavno prevelike da bi se ponijele u grob. Godine 1960. inspektor Mock leži na samrti u New Yorku i priznaje prijatelju Herbertu Anwaldtu što se doista dogodilo u Breslauu 1927. Današnji Wrocław dvadesetih je godina vrvio švercerima, kriminalcima, dekadentnim bogatašima, bordelima i kockarnicama. Inspektor Mock slika je i prilika grada u kojemu radi, a kad se pojavi serijski ubojica koji pokraj naizgled nepovezanih žrtava ostavlja listove kalendara, prisiljen je upotrijebiti sva svoja znanja kako bi riješio zagonetku. Opsjednut slučajem, zapostavlja svoju ženu Sophie, koja se odaje orgijama, no nekako uspijeva povezati ubojstva kad u prašnim arhivima otkrije sektu Sepulchrum Mundi.
'Kraj svijeta u Breslauu' drugi je u nizu romana poljske spisateljske zvijezde Mareka Krajewskog o slavnom inspektoru Eberhardu Mocku. Poput 'Smrti u Breslauu', i ovaj roman počinje kao napeta kriminalistička priča, a završava spektakularnim otkrićima, tajnim društvima i smakom svijeta!

Storck je pripremio slatke poklon pakete koji sadrže čokoladice Merci,Toffifee i bombone Werther's Original

Merci: riječ koja se izgovara u cijelom svijetu.
Ne postoji bolji način iskazivanja ljubavi i iskrene zahvalnosti od poklona koji govori sam za sebe.
Merci Finest Selection je mala pažnja – čokoladni poklon koji dolazi iz srca i s kojim na vrlo poseban način iskazujemo svoju zahvalnost i ljubav.
Robna marka Merci rođena je 1965. godine u Njemačkoj i odmah je pronašla put do ljudskih srca. Sada je Merci prva bonbonjera koja se poklanja i kojom se uistinu izražava posebna zahvalnost: štapićima od čokolade pakiranim u zlatne papiriće i izborom najfinijih i najpopularnijih okusa.
-plavi Merci sa četiri različita okusa mliječnih pralina
-smeđi Merci nudi četiri izabrana okusa pralina od tamne čokolade
-crveni Merci sa osam različitih okusa čokoladnih pralina idealan je poklon
Merci, hvala što jesi.

Mozaik knjiga vam poklanja knjige za najmlađe 'Žabeceda' i 'Mjesecolendar'.


Tomislav Torjanac, 'Žabeceda'
Ova duhovita, vesela i razigrana slikovnica pomoći će svakom djetetu da nauči slova. Vodeći hrvatski ilustrator Tomislav Torjanac oslikao je situacije iz života jednog žapca koji nas vodi kroz sva slova abecede. Slikovnica je namijenjena djeci vrtićkog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, a pogodna je i za izvedbe u obliku igrokaza, recitacija i školskih/vrtićkih priredbi.


Siniša Cmrk i Željka Mezić, 'Mjesecolendar'
Ova nadahnuto ilustrirana slikovnica svakom će djetetu pomoći da nauči sve o mjesecima u godini i njihov redoslijed. Dvanaest pjesmica o mjesecima napisao je Siniša Cmrk, a ilustrirala Željka Mezić. Slikovnica je namijenjena djeci vrtićkog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, a pogodna je iz izvedbe u obliku igrokaza, recitacija i školskih/vrtićkih priredbi.

Restoran Bon Appetit vas nagrađuje s poklon vaučerom zdravog objeda za dvije osobe!

U samom srcu Zagreba, s predivnom terasom i panoramskim pogledom na grad, restoran Bon Appetit već je dugo godina prava gastronomska oaza. Njegove delicije nadaleko su poznata priča onima koji štuju i njeguju jedinstven i osebujan gurmanski doživljaj.
Berislav Lacković, chef restorana Bon Appetit odlučio je iskoristiti ljubav prema hrani na poseban i drugačiji način. Ideja o smart foodu stvorila se prije pet godina kao novi brand zdrave hrane kojeg bi u potpunosti prilagodila suvremenom čovjeku . Ono što smart food razlikuje od klasične pripreme hrane jest način na koji se jelo priprema. Jako je bitno pripaziti na vrijeme i temperaturu pripreme.
'Detaljnom analizom namirnica odlučili smo spojiti nespojivo', priča chef, a između ostalog, otkrio je kako koriste isključivo hrvatske namirnice, što je dodatan razlog za istraživanje ponude restorana Bon Appetit.
Smart food je prehrana namijenjena suvremenom čovjeku i njegovom užurbanom načinu života. Nastao je spajanjem znanosti o prehrani i spoznaje o namirnicama, u kombiniranju različitih aktivnih spojeva, odnosno maksimalno iskoristili sve hranjive i biološki aktivne tvari koji su sadržane u priređenim namirnicama i jelima.
Na taj način napravili su raznovrsne i ukusne obroke koji su prilagođeni današnjem čovjeku, te koji nikada ne opterećuju organizam, nego mu vraćaju snagu, osiguravaju vitalnost i dugovječnost.
Svi posjetitelji restorana imaju priliku degustirati najbolje od ponude restorana Bon Appetit, od dnevne ponude do a la carte dijela restorana koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim pa tako i novi koncept zdrave hrane smart food koji je već osvojio srca mnogih gostiju.

Coco Boom vas nagrađuje svojim jedinstvenim nakitom.

Ja sam jedinstvena, kreativna, zavodljiva. Imam dugu tradiciju, satkanu od najfinijih materijala, ali hrabro koračam u korak s novim vremenima, nekim novim svjetovima... To sam ja, neustrašiva i lijepa, nekad klasična, a opet neobuzdana i divlja. Moja priča je počela kroz znatiželju i igru. Kao dijete bila sam okružena kamenčićima i stakalcima, perlicama i školjkicama koje su me potaknule na ovo divno putovanje. Tokom godina, traženje novih ideja za stvaranjem postao je smisao moga postojanja, način mog življenja. Strast, energija, ljepota, dizajn, to je ono što želim podijeliti sa vama. Coco Boom je upravo to!
Postojim tu, samo za vas!
Coco Boom hrvatski dizajnerski nakit, koji svojim prepoznatljivim dizajnom već osvaja sve modne sladokusce, kreće u predstavljanje svojih novih linija nakita, stoga pratite Coco Boom na facebook stranici na kojoj zajedno krećete na prekrsano modno putovanje! Poklonite posebnoj osobi komad nakita koji će joj reći više od tisuću riječi ili razveselite svoje drage prijatelje nekim cool komadom nakita koji će dugo nositi. Idealno za vrijeme darivanja!

Rox vam poklanja poklon paket novog proizvoda za čišćenje KH-7

Kao osobe koje u današnje vrijeme imaju sve manje vremena za higijenu doma i čišćenje, treba nam siguran partner. Partner koji nam štedi vrijeme, koji je brz i siguran. Čini vam se nemoguće? Novi proizvod kojeg je natržište lansirala hrvatska tvrtka Rox, zaista je ostvarnjene snova. S velikim mišićima uklanja i najtvrdokornije masnoće stoga je poželjan u svakom domaćinstvu. Uvijek spreman na akciju pravi je oslonac kada u kratko vrijeme moramo napraviti čudo.
KH-7 odmašćivač je revolucionarna profesionalna formula koja zahvaljujući naprednoj tehnologiji temeljito uklanja najteže i ukorijenjene masnoće i prljavštinu s minimalnim naporom.
Idealan je odmašćivač za kuhinje, čišćenje radnih ploča, štednjaka, nape, ormarića kao i ostatka kuće poput roleta, roštilja, radijatora, klima uređaja, auto felgi i drugih površina.
Jednostavan je za uporabu, siguran i učinkovit. Nanesete ga na površinu, ostavite par sekundi da djeluje te prebrišete površinu vlažnom krpom.
U kolekciji proizvoda ima raznih linija, koje će zadovoljiti sve , pa i one najzahtjevnije , stoga izaberite nešto za sebe u velikom izboru za kuhinju, kupaonicu, odjeću, kamenac, posuđe, vrt i dom.

VBZ vam poklanja knjigu 'Sto faca i Aca'

Nakon više od 13 godina i gotovo 550 emisija iza sebe, Aleksandar Stanković, voditelj emisije 'Nedjeljom u 2', najprovokativnijeg i najdugovječnijeg političkog talk-showa u Hrvatskoj, odlučio se objaviti knjigu reminiscencija na stvari i događaje koji su se zbivali prije emisije ili poslije nje. S tom svrhom odabrao je stotinjak gostiju te je susrete s njima uobličio u formu kratkih, anegdotalnih priča. Ne treba posebno isticati da je Stanković svoju verbalnu britkost i misaonu dovitljivost uspio zadržati i u pisanoj formi.

Školska knjiga vam poklanja knjigu Petra Gudelja 'Sve što si donio iz planine'

Zbirka pjesama 'Sve što si donio iz planine' nije samo metafizička odiseja prostorom, kulturom, privikavanjem i iskušavanjem smrti. Ona je i emotivna autobiografija, potresni skup životnih poraza.
U poljuđivanju prirode i oprirođenju čovjeka ostaje gorka vedrina poetske imaginacije koja je psihogram privikavanja na smrt prenijela u izvrsnu poeziju u kojoj smrt nije samo mišljena nego i dotaknuta osjetilima, jezično opredmećena. Njezina je apstraktnost vizualizirana i pretočena u niz vrhunskih poetskih slika, u kojima je, Petar Gudelj, moderni mag jezika, svome poetskom kozmosu dodao novi prostor i novu nijansu jezičnog sklada, potvrđujući da je poezija vrhunska samo onda kad se posebnost poetske vizije i senzibiliteta opredmeti u samosvojnosti poetskog jezika i poetskog ritma.

Medical Intertrade vam poklanja kremu Excipial

Medical Intertrade u svojoj ponudi ima cijeli niz učinkovitih proizvoda iz Excipial linije za njegu i hidrataciju kože koje pripremu kože za sve vremenske uvijete čini uistinu jednostavnom.
Linija proizvoda Excipial® švicarske kuće Spirig dugi se niz godina upotrebljava u dermatologiji. Stalan nadzor i ciljana provjera pogodnosti proizvoda Excipial® temelj su na kojem se zasniva liječenje i njega kože. Individualan pristup terapiji kože, kvaliteta i dobra podnošljivost pripravaka priskrbili su Excipial® proizvodima vodeće mjesto u švicarskoj dermatologiji.
Excipial proizvode potražite u svim ljekarnama!

Ekozona vam poklanja jedan poklon paketzdravih proizvoda

Protiv tjeskobe i zabrinutosti možemo se jačati unosom složenih ugljikohidrata kojih je ponajviše u namirnicama biljnog podrijetla. Obiluju ih žitarice, posebice riža i zobene pahuljice, grahorice – ove namirnice sadrže tvar zvanu triptofan, koju tijelo pretvara u serotonin - prirodno sredstvo protiv depresije i tjeskobe. Ugljikohidrati potiču otpuštanje inzulina u krvotok, a inzulin pred sobom čisti sve aminokiseline koje bi triptofanu blokirale ulazak u mozak. Zahvaljujući inzulinu, triptofanu je put čist i on se probija do mozga, gdje se pretvara u hormon spokoja serotonin. Ta nam tvar daje osjećaj ugode i zadovoljstva, omogućava normalan san, smanjuje apetit i podiže prag bola.

Lumen vam poklanja knjigu 'Stotinu tisuća kraljevstava'

Na razmeđi između mita i stvarnosti, ljubavi i osvete, nježnosti i moći, ljudsko i božansko isprepliću se na načine koje niste mogli ni zamisliti. Napeta priča otkriva koliko je opasno kada su ljubav i mržnja – i bogovi i smrtnici – neraskidivo povezani.
Uzbudljiv roman kojim je Nora K. Jemisin započela ambicioznu 'Trilogiju nasljedstva' ugodno je iznenadio ljubitelje fantastike i ušao u najuži izbor za sve najvažnije nagrade tog žanra: Hugo, Nebula, World Fantasy Award, James Tiptree i Goodreads Choice Awards. Dobitnik je nagrade Focus za najbolji prvi roman.
Kritičari su brzo prepoznali potencijal mistične priče koja u bajkovitom i lirskom tonu isprepliće sudbinu smrtnika i bogova, vješto kombinirajući magiju i politiku, moć i osvetu, mržnju i praštanje, ljubav i smrt. Rezultat je očaravajući roman, istodobno intiman i epski, pun sirovih emocija i profinjene snage (SFF World).
Glavna junakinja Yeine Darr, izgnanica s barbarskog Sjevera, doznaje da je jedna od mogućih nasljednica prijestolja Stotinu Tisuća Kraljevstava. U veličanstvenom, čarobnom gradu Nebo, Yeine se zatiče usred nemilosrdne borbe za kraljevsku moć. Hoće li uspjeti preživjeti dvorske spletke i razotkriti mračne obiteljske tajne? I, još važnije, hoće li uspjeti preživjeti ljubav?
Ovaj roman, koji formu epske fantastike koristi kao polaznu točku za promišljanje o pitanjima identiteta, obitelji, rodnih i rasnih odnosa, ujedno je i poetična, dirljiva priča o ljubavi u svim njezinim oblicima. Na razmeđi između mita i stvarnosti, ljubavi i osvete, nježnosti i moći, ljudsko i božansko isprepliću se na načine koje niste mogli ni zamisliti.

Bliss studio za njegu lica i tijela vam poklanja poklon bon od 100kn

Bliss studio za njegu lica i tijela nedavno je proslavio svoj peti rođendan u novim prostorijama u samom centru Zagreba. Bliss je svoje dosadašnje kozmetičke usluge proširio raznovrsnim tretmanima i prostorijama koje potpuno obnavljaju i opuštaju duh i tijelo. Veliki iskorak u svijetu kozmetičkih salona vlasnica Jasminka Herceg napravila je velikom Spa zonom koju je smjestila u svoje nove prostorije. Spa zona tako nudi finsku saunu, infracrvenu saunu, jacuzzi i Smart solarije, sve što je potrebno za savršen odmor nakon napornog dana.
Suvremene spa zone svoje porijeklo vuku još iz razdoblja antičkog Rima, kada su rimske terme služile upravo opuštanju i društvenoj interakciji u ugodnoj atmosferi. Bliss Spa zona nastavlja ovu tradiciju, nudeći Vam priliku da se barem na trenutak isključite od vanjskog svijeta i uživate u blagodatima sauna i jacuzzija. Provjereno djeluju protiv glavobolje, iscrpljenosti, astme, reume i raznih drugih tegoba, a istovremeno čiste kožu, poboljšavaju rad krvotoka te jačaju imunološki sustav, a za optimalan učinak na Vaš duh i tijelo preporučujemo dolazak jedanput tjedno.
Za boravak u Spa zoni potrebno je unaprijed najaviti dolazak i rezervirati dnevnu kartu u trajanju od sat ili dva vremena, uz koje se mogu kombinirati i komplementarni tretmani poput Bliss aroma masaže. Za posebne prilike kreirali smo tri vrste paketa: CELEBRATE (osam ljudi), PARTY (šest ljudi), BRIDE TO BE (osam ljudi). Kakav god razlog bio za slavlje, druženje ili djevojačku večer, proslavite ga u okruženju dragih ljudi uz zdravi zalogajčić i čašu šampanjca. Zasigurno će biti nezaboravno iskustvo!

Iz Aromare nam dolazi poklon paket koji sadrži ulje da masažu, sol za kupanje i eterična ulja.

Tvrtka Aromara d.o.o. postoji već dugi niz godina i pionir je aromaterapije u Hrvatskoj.
Pruža najbolja rješenja za najčešće zdravstvene probleme i nezaobilazan je partner u prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja. Aromara d.o.o. u ponudi ima samo 100% čista eterična i bazna ulja i od njih izrađene proizvode.
Kako bi vas uvela u blagdansko raspoloženje, Aromara vam poklanja Božićni paket u kojem ćete pronaći Aroma Essence Sretan Božić ulje za masažu, Aroma solnu kupku i mješavinu eteričnih ulja Zimska noć.
Aroma mješavina Zimska noć je topla zimska mješavina satkana od lavande, bora, klinčića, ružinog drva i vetivera. Antistresnog je i umirujućeg djelovanja te stvara ugodno raspoloženje. Par kapi Zimske noći u mirisnoj svjetiljci uvući će vas u smiraj zimske noći.
Ugodan, topao i opojni miris cimeta te naranča i jela će osnažiti vaš duh i tijelo pružiti će vam nezaboravne blagdanske trenutke. Aroma Essence Sretan Božić,njegovati će vaše tijelo i opustiti vas u ugodnoj masaži.
Opustite se uz solnu kupku, zapalite svjećicu i uživajte u blagdanima.
Posjetite nas i na facebooku

Universal Music vam poklanja CD grupe The Wanted - 'Word of Mouth'.

Ovi miljenici teen publike diljem svijeta debitirali su albumom 'The Wanted' iz 2010. godine te su vrlo brzo osvojili srca tinejdžerica širom svijeta.
Grupa je osnovana 2009. godine, a dosad su izdali već tri albuma - 'The Wanted' (2010.), 'Battleground' (2011.) i 'Word of Mouth' (2013.). Na albumu se nalazi 14 singlova, među kojima su sigurno najpoznatiji 'Walks Like Rihanna', 'I Found You' i 'Chasing The Sun'.

Aquarius Records vas vodi na koncert Massima 14. veljače u Domu sportova, a uz ulaznice poklanja i DVD koncerta iz Pule

Vladar domaćih radijskih stanica Massimo Savić planira, kao i svake godine, obilježiti Dan zaljubljenih velikim koncertom. Ovoga puta u Maloj dvorani Doma sportova.

Nagradno pitanje potražite ovdje između 11 i 12 sati!

Dobitnici:

Tamara Pečurica
(CD s glazbom iz filma 'Igre gladi: Plamen', knjiga 'Sve što si donio iz planine' i DVD filma 'Ljubav na francuski način')

Ana Starčević (CD s glazbom iz filma 'Igre gladi: Plamen', knjiga 'Sto faca i Aca' i DVD filma 'Iceman')

Darija Bašić (Storck poklon paket i nakit Coco Boom)

Šimun Crnić (Storck poklon paket i knjiga 'Stotinu tisuća kraljevstava')

Dubravko Dragojević (knjiga 'Žabeceda' i poklon bon u restoranu Bon Appetit)

Silvija Milčić (knjiga 'Mjesecolendar' i poklon bon u studiju Bliss)

Mirna Matić (knjiga 'Kraj svijeta u Breslavu' i CD grupe The Wanted)

Aleksandra Svečnjak (knjiga 'Kraj svijeta u Breslavu', Rox KH7 poklon paket i dvije ulaznice za koncert Massima + DVD koncerta iz Arene)

Rudolf Ivanković (poklon paket Ekozone, krema Lecitone i poklona paket Aromare)

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila, a dobitnicima izvan Zagreba nagrade ćemo poslati poštom na kućnu adresu u roku od dva tjedna.