KINGS OF STRINGS

Stefanovski, Emmanuel i Rosenberg u Lisinskom

08.03.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Tri sjajna gitarista, tri različita pristupa sviranju tog instrumenta. Sve na jednom mjestu, u jednoj večeri. Zvuči kao prilika koja se ne propušta

Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg i Vlatko Stefanovski oformili su trio pod nazivom Kings of Strings. U Zagrebu će predstaviti nekoliko različitih glazbenih žanrova, ali i stilova sviranja akustične gitare.

Tommy Emmanuel već je dobro poznat hrvatskoj publici, pred kojom je nastupio više puta. Izvrstan je svirač - jedan od onih koji iz gitare izvuku sve što mislite da je moguće, pa onda još malo - ali i zabavljač, koji zna i može prirediti kvalitetan show.

Vlatko Stefanovski desetljećima je nedodirljiva gitaristička legenda na prostorima bivše Jugoslavije i šire. Bilo da svira rock, blues, etno, jazz ili country, električno ili akustično, sam, u duetu ili s bendom, Stefanovski u pravilu isporučuje tehnički vrhunsku i emotivno nabijenu svirku, koju vrijedi poslušati i doživjeti.

Romsku muziku kroz swing desetljeća proslavlja i virtuozni Stochelo Rosenberg. Zašto mnogi danas tvrde da je prerastao i svog uzora, legendarnog Djanga Reinhardta, možda donekle objašnjava i činjenica da je gitaru počeo svirati s 'tek' deset godina, da bi već u 12. osvojio svoju prvu veliku nagradu u rodnoj Nizozemskoj.

Koncert će biti održan 20. ožujka u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski. Početak je zakazan za 20 sati. Ulaznice koštaju 150, 180 i 210 kuna.