NIŠTA OD LONDONA

'Srpski film' previše brutalan za Britance

27.08.2010 u 14:21

Bionic
Reading

Horor Srđana Spasojevića neće biti prikazan na filmskoj manifestaciji u Londonu, zato što su organizatori odbili cenzuriranu inačicu koju je odobrio Britanski odbor za klasifikaciju filmova

Ostvarenje 'Srpski film' Srđana Spasojevića neće biti prikazano na manifestaciji Frightfest u Londonu, zato što su organizatori odbili cenzuriranu inačicu koju je odobrio Britanski odbor za klasifikaciju filmova (BBFC).

Naime, procijenili su da 'Srpski film' sadrži scene brutalnog i eksplicitnog nasilja, zbog čega je izbačeno tri minute i 48 sekundi, zbog, kako je navedeno, 'stavljanja slika djece naspram slika seksa i seksualno nasilnog materijala'.

Alan Jones, jedan od organizatora Frightfesta na kojem se prikazuju horor filmovi, nakon odluke BBFC-a objasnio je da film neće biti prikazan na ovoj manifestaciji, jer organizatori odbijaju prikazati film koji je drastično cenzuriran.

'Odlučili smo da nećemo prikazati cenzuuriranu inačicu, jer kao festival koji vodi računa o svom integritetu, smatramo da film ovog tipa mora biti prikazan u cijelosti, kao što je i bila redateljska ideja. Uostalom, film je u originalnoj inačici već prikazan na brojnim svjetskim festivalima', objasnio je Jones.