RASPLESANI GRAD

Špancirfest ponovno oživio ulice i trgove Varaždina

21.08.2010 u 21:09

Bionic
Reading

Festival koji će trajati do 29. kolovoza na svom je otvaranju okupio više od 15 tisuća posjetitelja, a drugi dan Špancirfesta je obilježio susret povijesnih postrojbi na središnjem varaždinskom gradskom

U subotu su u sklopu PAN ulica festa varaždinskom povijesnom jezgrom zavladali zabavljači, Gospođica Lilipi, Circo Vegetariano, Chirs Channing, Ludek i Šarada te Nonetova bicicla, a na ulicama su svirali Zack Dust te Charlie & Tequila band, piše Večernji list.

Drugog dana Špancirfesta na scenu je stupio i teatar jer su počele predstave u sklopu dječjeg Hlapec festa, uličnog lutkarskog kazališta te Komedija festa.

Koncertni program na Starom gradu nastavio se žestokom svirkom koprivničkog Overflowa, zabočke Zadruge i velikog Hladnog piva na Starome gradu. Na Stančićevom trgu nastupaju su Makedonci Infuse, koji će Varaždince i njihove goste razdrmati progresivnim cross-over zvukom sa snažnim utjecajima popa, rocka i elektronike.

Inače, festival su sjajnim koncertom u petak otvorili Kiril Džajkovski feat Ras Tweed & Serdzuk Osrkestar Special uz posebnu gošću Esmu Redžepovu. Nakon prošlogodišnjeg spektakla, Kirilu je pripala čast da otvori ovogodišnji Špancirfest, a više od 15.000 ljudi koji su plesali na jedinstvenu mješavinu elektronike, makedonskih ritmova, reggae zvuka i trubača potvrdili su da je to bio pravi izbor. Dok je Stari grad plesao uz Kirila, na Trgu Miljenka Stančića svirao je Zoran Predin s Gypsy Swing bandom.

Sjajan zabavljač, Predin je prepuni Stančićev trg osvojio repertoarom koji je obuhvatio sva razdoblja njegove karijere, od hitova Lačnog Franca pa do njegovih solo uradaka uz nekoliko zanimljivih obrada.