36 MILIJUNA DOLARA

Šokantna sudska presuda u slučaju pokojne kćeri Whitney Houston

30.11.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Iako istraga oko smrti Bobbi Kristine Brown, kćeri pokojne pop dive Whitney Houston, još traje, sud je prije dva tjedna donio odluku da njezin dečko i posvojeni sin Whitney Houston, Nick Gordon, mora platiti 36 milijuna dolara za smrt svoje djevojke. Na svom Twitteru Gordon je objavio fotografiju sa svojom pomajkom i uz nju ostavio dirljivu poruku

Samo dva tjedna nakon što je sud donio odluku da mora za smrt svoje djevojke Bobbi Kristine Brown njezinoj obitelji platiti 36 milijuna dolara, Nick Gordon, posvojeni sin pokojne pop dive Whitney Houston, na Twitteru je objavio fotografiju s pomajkom. Uz fotografiju je napisao: 'Naučio sam toliko puno od ove nevjerojatne žene. Jako mi nedostaješ!'

Whitney Houston posvojila je Nicka kada je on imao 12 godina te je time postao brat njezine kćerke Bobbi Kristine Brown. Njihova povezanost bila je toliko jaka, da su na kraju razvili osjećaje jedno prema drugome te se zaljubili. Kći Whitney Houston i pjevača BobbyjaBrowna pronađena je u siječnju 2015. u svom domu u Atlanti kako na trbuhu leži onesviještena u kadi. U bolnici je u komi provela šest mjeseci te potom umrla 26. srpnja 2015. u 22. godini. Nažalost, nikada nije došla k svijesti kako bi objasnila što se točno dogodilo. Gordon je živio s njom u toj kući te je s još nekoliko drugih osoba bio ondje kada se sve dogodilo i kada je policija stigla.


Bobbi Kristina Brown umrla je u 22. godini, a pokopana je pokraj
svoje majke Whitney Houston

Mediji su odmah pronašli sličnosti u smrti mlade Bobbi Kristine i njezine majke Whitney Houston koja je također pronađena licem prema dolje u kadi hotela Beverly Hilton, netom prije dodjele nagrada Grammy 2012. U njezinu organizmu obdukcijom su pronađeni lijekovi te kokain, a zaključak je bio kako je smrt nastupila slučajnim utapanjem.

Na svom Twitter profilu Nick Gordon je objavio fotografiju s Whitney Houston

Odvjetnici pokojne Bobbi Kristine nisu nimalo naklonjeni Nicku Gordonu i trude se svim silama istjerati pravdu. 'Želimo se osigurati da on ne dobije profit od njezine smrti. A kada se napokon popne na stijenu i ustane, dočekat ćemo ga i tamo.' Obitelj pokojne Bobbi optužila je Gordona da je upravo on dao svojoj djevojci koktel droga te je polegao licem u kadu. Krvnim pretragama pronađeni su tragovi morfija, kokaina, alkohola i tableta koje idu na recept, no nikako nisu mogli dokučiti je li sama uzela sve te silne lijekove i droge, je li je netko natjerao ili se sve dogodilo slučajno. Unatoč svemu, Gordon, koji je kao trogodišnjak postao siroče, a Whitney ga je odgojila kao svog sina, još nije optužen za smrt Bobbi Kristine te se još vodi istraga.


Bobbi Kristina Brown s roditeljima Whitney Houston i Bobbijem Brownom

Kada je riječ o presudi i 36 milijuna dolara koje Nick Gordon mora platiti, sudac je obrazložio zbog čega toliki iznos. Milijun i pol dolara mora platiti za sav novac koji je podigao s njezina računa, u što ulazi i naknada za ukradeno prstenje. Dio od 1,37 milijuna dolara odlazi za napad, 13,8 milijuna za bol i patnju koju je žrtva prošla tijekom napada, 4,2 milijuna za kaznenu odštetu te 15 milijuna dolara za troškove života. Oni koji poznaju Nicka Gordona dobro znaju da nema odakle sakupiti toliki novac. Što će na kraju sa svime time biti, doznat će se za neko vrijeme.