LIŠEN SLOBODE

Slučaj Dujmić: Presudan je bio udarac u glavu i pritisak na vratu

10.09.2015 u 12:00

Bionic
Reading

Iz bolničkih izvora saznali smo da su ozljede Snježane Šimek Dujmić, koje su ustanovljene prilikom obrade na hitnom prijemu u KBC Rebro, nastale kao posljedica udarca u glavu iznad lijevog oka gdje je nastala oteklina, a na vratu i ručnim zglobovima uočeni su tragovi pritiska. U razgovoru s odvjetnicom Rajka Dujmića Sandrom Hančić doznajemo da bi skladatelj mogao biti pušten već za nekoliko dana

Odvjetnica Sandra Hančić iz Odvjetničkog društva Grubeša & partneri, skladateljeva braniteljica za tportal je otkrila da se supružnici Dujmić još nisu uspjeli vidjeti od incidenta koji se dogodio u ponedjeljak poslije podne.

'Gospodin Dujmić bio je šokiran kad je primio vijest o pritvoru od 30 dana te se psihički i fizički loše osjeća. No svjestan je da imamo pravo žalbe i da se može dogoditi da se po žalbi Istražni zatvor ukine', objasnila je braniteljica koja će ovih dana uložiti žalbu.

'Dakle, prioritet nam je omogućiti gospodinu Dujmiću da se što prije brani sa slobode. Sada je na potezu Državno odvjetništvo koje mora saslušati svjedoke, a nakon čega će odlučiti postoji li osnova za podizanje optužnice. Znači, sad smo u fazi istražnog postupka koji vodi Općinsko državno odvjetništvo', kaže. Dodaje kako do ovog događaja Dujmić nije bio kazneno procesuiran.

Doznajemo da pravnu kvalifikaciju toga je li Dujmić počinio obiteljsko nasilje postavlja Općinsko državno odvjetništvo. Tko ga je prijavio policiji - susjedi ili supruga, zasad nije poznato. Također se još ne zna je li skladatelj bio na liječenju prije svađe i fizičkog obračuna sa suprugom Snježanom.

'Istražni postupak je tajan i ono što se spominje na ročištu je tajno pa i samo pitanje liječenja', objasnila je Dujmićeva braniteljica. Jutros ga je otišla posjetiti u Remetinec kako bi se s njim mogla dogovoriti oko daljnje strategije obrane, no nisu se uspjeli vidjeti budući da je Dujmić jutros odvezen na pregled u Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj.

Odvjetnica smatra da je kazna od 30 dana prestroga.
'Mi zastupamo tezu da je u ovoj situaciji istražni zatvor prestroga mjera i vjerujemo da se mjerama opreza mogla postići apsolutno ista svrha. U današnje doba ako postoji nekakav problem između supružnika, oni se pod tim mjerama mogu razdvojiti i jednoj osobi zabraniti da kontaktira s drugom dok se postupak ne riješi i vidi što se zapravo dogodilo', tvrdi odvjetnica Sandra Hančić.

Bivši vođa Novih fosila razdvojio se od supruge prije šest godina, početkom travnja 2009., ali mu se nakon četiri mjeseca ona ipak odlučila vratiti.Iz bolničkih izvora pak saznajemo da je na prijemu u hitnoj KBC-a Rebro ustanovljeno da je u fizičkom obračunu sa suprugom koji se dogodio u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, Snježana Šimek Dujmić zadobila udarac u glavu iznad lijevog oka gdje je imala oteklinu te su joj na vratu i ručnim zglobovima uočeni tragovi pritiska.