MOS DEF

Slavni reper uhićen zbog ilegalnog boravka u Africi

15.01.2016 u 20:08

Bionic
Reading

Godine 2014. Yasiin Bey, poznatiji kao Mos Def, otkazao je niz koncerata u Americi nakon što mu je odbijen ulazak u zemlju zbog 'imigracijskih problema'. Mos Def porijeklom iz njujorškog Brooklyna već nekoliko godina živi u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici, a državne vlasti sada tvrde da reper već tri godine ilegalno boravi u zemlji

Odluku o preseljenju u Cape Town Mos Def donio je zbog lošeg mišljenja o američkoj vladi. Nakon što mu je 2014. zabranjen ulaz u Ameriku našao se u novim imigracijskim problemima.

Prilikom dolaska u zračnu luku u Cape Townu, repera i glumca su dočekali policajci koji su ga uhitili zbog utvrđivanja legalnosti boravka u Južnoafričkoj Republici. Mos Def s nekolicinom članova rodbine planirao je napustiti Cape Town, pokazavši policajcima ispravu koju je nazvao 'svjetskom putovnicom'.

Prema riječima glasnogovornika unutarnjih poslova Južnoafričke Republike Mayihlomea Tswetea, ubrzo je bilo otkriveno da je Mos Def živio u Cape Townu od 2013. s američkom potvrdom, isteklom 2014. Članovi njegove obitelji također nisu imali odgovarajuće dozvole za boravak.

Južnoafrički sud reperu je naložio da u roku od 14 dana napusti zemlju zbog 'kršenja lokalnih imigracijskih zakona'. Mos Def na taj si je način onemogućio ulazak u Južnoafričku Republiku u trajanju od pet godina, no moći će podnijeti žalbu s ciljem ublažavanja kazne.