TERRY JONES

Slavni montipajtonovac boluje od teške bolesti

23.09.2016 u 14:25

Bionic
Reading

Glasnogovornik člana popularne grupe britanskih komičara, najpoznatijih po televizijskoj seriji 'Leteći cirkus Montyja Pythona', za medije je izjavio kako ovaj 74-godišnji glumac više neće davati intervjue. Razlog je zdravstvene prirode budući da je Terryju Jonesu dijagnosticirana progresivna afazija, potpuni gubitak govora koji je povezan uz već dijagnosticiranu demenciju

Jedna od najpopularnijih britanskih serija svih vremena, 'Leteći cirkus Montyja Pythona', okupila je šestoricu komičara - GrahamaChapmana, Johna Cleesea, Terryja Gilliama, Erica Idlea, Terryja Jonesa i Michaela Palina. Osim ove serije, grupa je zajedno snimila i četiri filma, nekoliko glazbenih album, a igrali su i kazališne predstave.

Stoga je ljubitelje ove serije uvelike rastužila vijest kako se jedan od glumaca, 74-godišnji Terry Jones, u potpunosti povukao iz javnog života te, po izjavama njegovog glasnogovornika, više neće davati intervjue. Riječ je o zdravstvenom problemu koji je s godinama eskalirao. Naime, Terry Jones već dulje boluje od demencije, a sada je objavljeno kako mu je dijagnosticirana progresivna afazija. Radi se o stečenom potpunom gubitku govora, govornog izražavanja ili razumijevanja koje je uzrokovano oštećenjem u kortikalnim centrima u središnjem živčanom sustavu.


1975. godine snimili su film 'Monty Python i Sveti gral'


Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam i John Cleese

Ta informacija možda i ne bi došla u javnost da BAFTA, Britanska organizacija koja dodjeljuje nagrade filmovima, televiziji i interaktivnim medijima, nije najavila kako će ove godine i Jones dobiti počasnu nagradu za izniman doprinos.