TATINIM STOPAMA

Šimenc i Giriček znaju u čijem je društvu pobjeda slađa

09.09.2015 u 17:53

Bionic
Reading

Bivši sportaši Dubravko Šimenc i Gordan Giriček od malih nogu svoju djecu uče sportskim vrijednostima, a nerijetko na raznim sportskim događajima uživaju u njihovom društvu. Ovoga puta svoje mezimce poveli su na EuroBasket 2015, na košarkaški dvoboj Hrvatske i Makedonije

'Toma je stalno na utakmicama. Iako nema još tri godine, voli sport. Kako tata voli utakmice, ponosno sa sobom svugdje vodi svog sina. (smijeh) Još je mali pa ne može pratiti pozorno, ali voli hokej, košarku, a najmanje mu se sviđa vatrepolo. U neku ruku sam sretan zbog toga jer su u vatrepolu teška vremena', izjavio je Dubravko Šimenc. Proslavljeni vatrepolist dodaje kako mu je na košarkaškoj utakmici u zagrebačkoj Areni na koju je poveo sina Tomu bilo lijepo, spektakularno.

'Naša reprezentacija lijepo igra i želim ih puno uspjeha. Imamo i lijepu dvoranu i koliko god mi je drago u nju ići na koncerte, ipak je to sportska dvorana. Veselimo se zimi i rukometašima Zagreba, a i druge tekme. Nas dva dečka ćemo svašta pratiti i navijati', kaže vaterpolist koji je sa sinom bio i na Međunarodnom atletskom mitingu, popularnom Hanžeku. Osim Tome, sa suprugom Irom 49-godišnji vaterpolist ima i dvije kćeri, 24-godišnju Niku i 20-godišnju Karlu. Veseli ga to što su naslijedile sportske gene i pokazale se vrsnim odbojkašicama.

Da krv nije voda, potvrđuje i kćerka poznatog bivšeg košarkaša NBA Gordana Giričeka. Jedanaestogodišnja Lara punom pozornošću pratila je s tatom košarkaški dvoboj Hrvatske i Makedonije. 37-godišnji Gordan baš kao i njegov sportski kolega Šimenc od malih je nogu počeo voditi svoju mezimicu na košarkaške utakmice. Laru je dobio u braku s Natašom Gulan od koje se razveo nakon samo osam mjeseci braka, ali svoje slobodno vrijeme najviše voli provoditi s kćeri.