ŠTO AGRESIVNIJE, TO POPULARNIJE

Seksipilne nasilnice s velikih platna

20.04.2009 u 21:19

Bionic
Reading

Snajper u jednoj, revolver u drugoj ruci, odjevene poput vojnika na prvoj liniji bojišnice... Ne, nije riječ o ratnicama niti ročnicama HV-a, već o filmskim junakinjama koje nakon uloga opakih nasilnica odišu seksipilom i još većom dozom ženstvenosti

Odjednom svi žele biti Bond djevojke, a ako im se pak ne ostvari ta prestižna uloga, mnoge glumice zadovoljavaju se i sporednom ulogom u nekom akcijskom filmu u kojem će dobiti ulogu seksi agresivke koja žari i pali svojim fizičkim moćima.

Nedavno je želju da bude Bondova djevojka izrazila Angelina Jolie, što nas nimalo ne čudi, budući da većina njezinih uloga odiše dozom agresivnosti. No što je, pobogu, natjeralo simpatičnu, ali istovremeno dosadnjikavu glumicu Jennifer Aniston, koju najviše pamtimo po ulozi u 'Prijateljima', da izrazi želju okušati se u jednom od nastavaka o najpoznatijem tajnom agentu?

Da bi obje bile zadovoljne, možda bi bilo najbolje da tajni agent 007 bude Brad Pitt.

Sigourney Weaver – Alien
Prva holivudska seksi superjunakinja je Sigourney Weaver koja je četiri puta utjelovila lik poručnice Ellen Ripley. Taj je lik danas popularnu glumicu proslavio još 1979, a iako će uskoro navršiti 60 godina, Sigourney je nedavno izrazila želju glumiti i u petom nastavku ovog znanstvenofantastičnog horora. Među prvim je glumicama koje su otvorile put akcijskim heroinama te je nakon te uloge postala simbolom dominantne i seksipilne žene. No pitate li muškarce, Sigourney ostaje samo predmet iskonske požude.

 

Charlize Theron - Aeon Flux
Bljedolika Charlize u uskom, crnom, seksipilnom PVC odijelcu u potpunom je skladu s dalekom budućnošću u kojoj se odvija radnja (2415). Njezin outfit pun je pogodak, ako ne i jedini u filmu koji je režirala Karyn Kusama. Film sam po sebi nije dobio pohvale, već se pričalo tek o strahovito seksipilnoj Charlize kojoj je ovo prva akcijska uloga. Uostalom, i sama redateljica prije premijere filma je izjavila: 'Cilj je bio da Aeon prikažemo kao djevojku koja ima vrlo naglašenu seksualnost.'

 

 

Michelle Pfeiffer – Povratak Batmana
I mi pripadamo onima koji misle da je Michelle Pfeiffer bolje odigrala i fizički bolje utjelovila lik Žene Mačke u filmu 'Povratak Batmana' od svoje kolegice Halle Berry. Neki će reći da je Halle previše otvoreno odjevena i da nije toliko seksi, usporedimo li je s Michelle Pfeiffer u zategnutom kostimiću, dok će drugi reći da se u ovom kultnom filmu jednostavno pretjeralo sa skakanjem po zidovima i sličnim akrobacijama. Bilo kako bilo, seksipil iz Michelle jednostavno zrači svakim njezinim pokretom i gestom, čak i dok se transformira u Catwoman koja čak osam puta može preživjeti smrtonosne rane.

 

Bridget Fonda - Point of No Return (Nikita)
Premda će većinu plavooka Peta Wilson asocirati na film i televizijsku seriju 'Nikita', originalna crnokosa i na suptilniji način atraktivna Nikita ustvari je u francuskoj verziji filma Luca Bessona 'La femme Nikita' Anne Parillaud, dok je Bridget Fonda prihvatila ulogu profesionalne ubojice u Bessonovom američkom remakeu istog filma 'Point of No Return'. Iako je utjelovila lik bezobzirne psihički nestabilne ovisnice, Nikita djeluje snažno, neovisno i jednostavno te podjednako fascinira muškarce i žene. Vjerojatno bi bez problema premlatila svakog muškarca koji joj stane na put. Premda fizički i više nego privlačna, govorimo o profesionalnom ubojici s kojim nema šale. Posao je posao! 

 

 

Jessica Alba – Dark Angel
Velike oči, baby face, a opet u tom preuskom PVC odijelu izgleda baš kao pravi 'crni anđeo'. Riječ je o atraktivnoj Jessici koja je upravo demonstracijom sile započela svoju glumačku karijeru. No to nije njezina posljednja uloga u kojoj je glumila seksi nasilnicu. Nešto kasnije ostvarila je akcijsku ulogu u SF filmu 'Fantastična četvorka' i iako se kao glumica nije posebno dokazala, ubrzo je postala jedno od najprepoznatljivijih lica.

 

 

Linda Hamilton - Terminator
Čak i nakon 24 godine otkako je prikazan prvi nastavak popularnog američkog znanstvenofantastičnog filma 'Terminator', nakon svakog novog gledanja, prema brojnim kritičarima, film izgleda sve bolje. Prepun spektakularnih specijalnih efekata i natprirodnih superjunaka, film je od glumice Linde Hamilton napravio zvijezdu. Krhka, a opet mišićava sa snajperom u jednoj, a cigaretom u drugoj ruci, Linda, poput pravog borca, postaje svojevrsna akcijska heroina koju mnogi vole uspoređivati sa Sigourney Weaver, točnije Ripley iz 'Aliena'.
Milla Jovovich – Peti element

Iako joj blijedocrvenom kosa i očerupani dreadlocksi na prvi pogled nisu pridonijeli ženstvenosti, a kamoli seksipilu, Milla iliti Leeloo u ovoj mješavini francusko-američkog znanstvenofantastičnog filma očarala nas je nekim drugim atributima koje krase akcijske ljepotice. Žilava mršavica, nabrijana i puna energije pršti seksipilom koji dodatno upotpunjuje par zavoja od likre. I zar je išta važnije od činjenice da je budućnost svemira samo u njezinim rukama?

 

 

Uma Thurman – Kill Bill
Kada film režira takav majstor filmskog nasilja kao što je Quentin Tarantino i za svoju muzu izabere neobično atraktivnu i još neobičnije seksipilnu Umu Thurman, onda je to poslastica za prste polizati. Premda u oba nastavka filma krv pršti na sve strane, seksipilna Uma u ulozi Black Mambe u vrišteće žutoj opravi i prodornim plavim očima gledateljima usmjerava pažnju na nešto oku ugodnije od poznavanja borilačkih vještina - na sebe samu.

 


Halle Berry – X-man

Halle Berry smo navikli gledati u oskudnoj odjeći; čak smo je i vidjeli golu u filmu 'Monsters Ball', ali ništa nije bilo toliko seksipilno kao uska opravica koju je nosila u 'X-menima' kada je tumačila ulogu Storm. Bijela perika i njezina tamna put proizveli su kontrast kojemu je malo tko mogao ostati ravnodušan. Prisjetimo li se i bijelih leća koje su zamijenile njezine smeđe oči, dojam koji je ostavila bio je gotovo nadnaravan.

 


Angelina Jolie – Tomb Raider

Neodoljivu Angelinu ama baš nikakve prepreke ne mogu zaustaviti u ostvarenju svojih namjera u dvama filmovima temeljenima na seriji iznimnopopularnih videoigara 'Lara Croft: Tomb Raider'. Vjerojatno najseksikompjutorsku heroinu Angelina je utjelovila bolje nego što bi li to učinila bilo koja druga glumica. Ovdje nije riječ o glumi, jer seAngelina i nije naglumila, već se radi o fizičkoj kondiciji koju jestekla i u svojim prijašnjim akcijskim ulogama.