MEĐUNARODNI EMMY

Sean Bean osvojio nagradu za najboljeg glumca

26.11.2013 u 13:54

Bionic
Reading

Velika Britanija osvojila je u New Yorku tri međunarodna Emmyja za televizijsku umjetnost izvan SAD-a, Francuska i Brazil po dva, a Australija, Njemačka i Južna Koreja po jedan

Britaniji, koja je posljednjih godina dominirala među dobitnicima međunarodnog Emmyja, nagrada je pripala za najboljega glumca, a osvojio ju je Sean Bean, te za komediju 'Moone Bay'. Pored toga, producent i redatelj J. J. Abrams osvojio je posebno priznanje za rad na televizijskim serijama i filmovima poput 'Lost', 'Star Trek' i 'Star Wars'.

Brazilska glumica Fernanda Montenegro osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu 'Sweet Motjher' u kojem igra stariju ženu koja je odlučila živjeti punim životom, a Bean je osvojio nagradu za ulogu usamljenog profesora književnosti koji obilazi klubove kao transvestit u filmu 'Accused'.

Nominacije na 41. dodjeli obuhvatile su 19 zemalja. Francuska dramska serija o zombijima 'Les Revenants' tako je dobila nagradu kao najbolja u toj kategoriji, a Francuska je osvojila i Emmyja u kategoriji dokumentarnog filma za '5 Broken Cameras' s temom palestinsko-izraelskog sukoba.

Za najbolji televizijski film nagradu je odnio njemački film 'Das Wunder von Kaernten' o naporima liječnika da spasi život četverogodišnje djevojčice za koju se pretpostavljalo da se utopila, a brazilska serija 'Side by Side' odnijela je nagradu za najbolju telenovelu.

Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Tajni agent
Doba heroja
Otok
Cash