FESTIVALSKI POHOD

Schmidt, Šorak i Sviličić u Portugalu

07.06.2010 u 14:33

Bionic
Reading

Tri dugometražna igrana filma, 'Metastaze' Branka Schmidta, 'U zemlji čudesa' Dejana Šorka i 'Vjerujem u anđele' Nikše Sviličića, kao i dugometražni omnibus grupe autora 'Zagrebačke priče' bit će predstavljeni u sklopu 26. izdanja Festroie – međunarodnog filmskog festivala u Setúbalu, u Portugal

'Metastaze' i 'U zemlji čudesa' bit će prikazani u službenoj festivalskoj konkurenciji te se bore za glavnu festivalsku nagradu Zlatni dupin, dok će 'Vjerujem u anđele' biti prikazan u sklopu službenog programa debitantskih filmova, ali izvan konkurencije. U sklopu programa koji predstavlja suvremene europske kratkometražne filmove predstavit će se omnibus Zagrebačke priče, odnosno osam kratkih filmova koji čine taj omnibus. U tom programu ove će se godine, osim kratkometražne hrvatske produkcije, predstaviti kratki filmovi iz Španjolske, Francuske, Islanda i Švedske.

Svakako treba napomenuti da je jedan od članova žirija programa debitantskih filmova u konkurenciji redatelj i scenarist Nikša Sviličić.
Filmski festival u Setúbalu održava se od 1985. godine i slovi kao jedan od najprestižnijih godišnjih portugalskih filmskih manifestacija. Festival će se održati od 4. do 13. lipnja 2010.