GITARISTIČKI VIRTUOZ

Santana ovog ljeta dolazi u Zadar!

28.01.2013 u 16:30

Bionic
Reading

Carlos Santana dolazi ovog ljeta u Zadar, a više informacija o koncertu bit će poznato u srijedu, za kada je Turistička zajednica grada Zadra sazvala konferenciju za novinare

Na konferenciji će sudjelovati i predstavnik tvrtke Adria Entertainment iz Zagreba koja vrsnog glazbenika dovodi u Hrvatsku. Podsjetimo, prije četiri godine naveliko se pričalo o Santaninom koncertu u Zadru, no koncert je na kraju ipak održan u Varaždinu. Neslužbeno saznajemo da će se koncert održati krajem srpnja, a točan datum i lokacija bit će poznati u srijedu.

Ovaj gitaristički virtuoz na glazbenoj sceni je gotovo 45 godina. U njegovoj karijeri je dosad osam zlatnih i sedam platinastih albuma. Prodao je oko 80 milijuna primjerka albuma. Carlos Santana je poznat po svome stilu miješanja pop glazbe s bluesom, rock'n'rollom, afro-kubanskom glazbom i latinskim zvucima. Njegov posljednji album 'Shape Shifter' objavljen je prije nekoliko mjeseci, uz odlične instrumentalne i tek jednu vokalnu izvedbu, a posebnu živost albumu daje i Santanin bend: Chester Thompson (klavijature), Dennis Chambers (bubnjevi), Benny Rietveld (bas), Salvador Santana (klavijature), Raul Rekow (konge) i Karl Perazzo (perkusije).