ČUDO OD GLUMCA

Samuel L. Jacksonu droga pomogla u karijeri

28.11.2008 u 23:42

Bionic
Reading

Premda zvuči nevjerojatno, Samuel L. Jackson otkrio je da mu je ovisnost o drogama zapravo pomogla da se probije i ostvari zavidnu holivudsku karijeru

Popularni glumac otkrio j da mu je borba s ilegalnim supstancama u osamdesetima pomogla da dobije ulogu ovisnika o cracku u filmu 'Jungle Fever' iz 1991. godine. 'Svoju veliku priliku dobio sam u periodu kada sam pušio dovoljno cracka da ne moram ništa istraživati. Nakon toga sam dobio nagradu Filmskih kritičara u New Yorku i odjednom se cijeli Hollywood zapitao 'Tko je taj'. Onda su me pozvali na ručak', rekao je Jackson za britanski Times.

Jackson se doduše riješio svoje ovisnosti neposredno prije nego što je dobio ulogu Gatora u 'Jungle Fever', ali je navodno bio toliko uvjerljiv da su producenti zatražili sastanak s njim kako bi se uvjerili da više nije ovisan.

Osim toga, glumac je komentirao i problem rasizma u Americi koji još uvijek nije iskorijenjen. Prepričao je zgodu kad ga je zaustavila policija i izvukla pištolje samo zato što je vozio skupi automobil.

Samuel L. Jacksonu ne nedostaje posla u Hollywoodu. U novom filmu, trileru Lakeview Terrace glumi policajca koji maltretira rasno miješani bračni par koji se useli vrata do njega.