DALIBOR MATANIĆ:

Šalama opuštam glumce za vrijeme scena seksa

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Film 'Majka asfalta' u srijedu je doživio premijeru, a redatelj Dalibor Matanić osvrnuo se na snimanje golišavih scena i na odluku o premijeri u predblagdansko vrijeme

'U Majci asfalta glavni lik Janko postaje destruktivan i seksa se sa ženom svog prijatelja koju glumi Judita Franković. Odlično su odglumili tu scenu, a ja sam im šalama nastojao pomoći', rekao je Matanić za 24express.

U svim Matanićevim filmovima ima scena seksa. 'Otuđeni smo, ali nismo aseksualni. Film mora realno oslikati život, a nova generacija glumica, poput Leone Paraminski i Zrinke Cvitešić, to razumije i seks im nije tabu', rekao je redatelj.

'Majka asfalta', film koji govori o raspadu braka i ženi koja je osuđena na spavanje u automobilu, premijeru je doživio u prosincu, što filmašima nije najomiljeniji dio godine za početak distribucije zbog ljute konkurencije sladunjavih božićnih filmova, no Matanić je ciljano išao s tim datumom:

'Bilo mi je bitno da film krene sada, kad se zbog Božića pretjerano kiti grad i stvara neka lažna atmosfera obiteljske sreće i blagostanja, a sve kako bi se više novca potrošilo u trgovinama. No ljudi su se zapravo otuđili i brakovi i obitelji se i dalje raspadaju. To je pravi božićni film. Za razliku od holivudskih gdje sve konflikte u obitelji rješava dolazak Božića.'
 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi