SUBOTA, 16. VELJAČE

Šajeta u punk izdanju posjećuje Mediku!

15.02.2013 u 16:06

Bionic
Reading

Nije baš toliko neobično da klub poput Medike, a pogotovu Attackov dio iste, posjeti neka naša estradna pop zvijezda, koja 'zaluta' na rubna mjesta odvijanja kulturno/glazbenih zbivanja i bude tamo viđena, ali nesvakidašnja je pojava da jedna od njih, sa prigodno sastavljenim punk bandom, tamo nastupa. I to kao headliner

Medika na svom postvalentinovskom koncertu naziva Punk Romantika vol. 2 (vrijeme zbivanja - dva dana nakon 'kupi mu/joj nešto romantično' praznika), uz hrpu mladih (a i starih) domaćih bendova, i naravno, after tuluma pod palicom DJ-a Irska Hulja, ugostit će jednog od rijetkih simpa likova naše mainstream scene, uvijek za šalu i pjesmu spremnog Dražena Turinu – Šajetu!

Kako je došlo uopće do benda The Shaiones s kojim Šajeta nastupa u Medici? Prošle je godine pristao na svirku s momcima koji su mu banuli na vrata rekavši kako bi oni svirali njegove pjesme u stilu Ramonesa, a Šajeta, koji je kako kaže, njihov apsolutni fan otišao je na prvu probu i smjesta se oduševio. The Shaoines su lansirani idući dan i odmah se prihvatili snimanja. Uskoro su na internetu na besplatan download stavili svojih prvih pet pjesama i krenuli uživo predstavljati 'Šajetino novo ruho'. Napumpanog tempa, nabrijane distorzijom i začinjene Šajinim odlično doziranim urlikanjem, pjesme zapravo sasvim pristojno zvuče i ne odskaču od njegovog prepoznatljivog duhovito-feštalačkog 'songwriterskog' stila. Šajin forte, zezancija, dobila je u The Shaoinesima svjež novi uzlet a dobru feštu, uz malu pomoć publike garantiraju.


Bogati line-up 'Punk Romantike vol 2' kako je i najavljeno sačinjava okruglo pet bendova. Uz već spominjane, Šajetine Ramone... pardon, Shoionese, imat ćemo priliku nakon dužeg vremena čuti i vidjeti stari pulski oldschool HC band Pasmaters, nastao u još vrijeme rođenja te glazbe u svijetu uopće, davne 1984! Uz njih, predstavit će nam se i zagrebački romantic punkeri Socijalna služba, karlovčani Me as Well, koji postaju već etablirani domaći bend s izmjenjujućim muško-ženskim vokalom i utjecajima poput Rancida, Bad Religion ili Pennywise te melodični HC band Dosta iz pazinsko-zagrebačkih korijena. Dosta su nakon više od godinu dana odlučili opet zasvirati u Zagrebu i definitivno ih se isplati čuti uživo.! Ovaj bend su legendarni Pennywise odabrali za predgrupu na svom prvom nastupu u Hrvatskoj. Bolja preporuka za doći i poslušati ih uživo nije potrebna!

Nakon koncerta DJ Irska Hulja složit će vam srceparajući tulum pravih ljubavnih hitova pod čijim utjecajima će se stvoriti, kao i svake godine, vele nam u Medici, gomila novih veza iz kojih će izrasti puno malih Hrvata. Svoj mali obol demografskom oporavku i popravljanju njene prejadne slike u RH daje tako i svaki event u zagrebačkim klubovima, posebice ako se radi o Valentinovom i Medici gdje su rađanje muško-ženskih odnosa stavljeni na prilično visoko mjesto, bok uz bok plesu i jeftinom pivu.

S tim u vezi i jedna kritika – toliko smo vas hvalili što unatoč trulom kapitalizmu vi ne odustajete od cijene 10 kuna za pivo i tako pružate otpor padanju u vrtlog profitabilnog načina vođenja kluba kao i utočište, barem principijelno, onima koji ne žele plaćati više od 10 kuna za pivo, a vi povisite cijenu na 12 kuna?! I nije toliko stvar u dvije kune, koliko u principu, i silno napornom vraćanju kusura, prebrojavanja kovanica kao i općem osjećaju tužnosti što je pala i ta, posljednja linija, 'Maginotova linija' obrane od 'klubizacije' Medike. Chakka je već iz njemu znanih razloga počeo polako zatvarati svoju popularnu 'birtiju' (radi svake prijestupne), izbacivači su sve bezobrazniji i bahatiji, tučnjave i racije sve učestalije, i ako se ovako nastavi, rad Medike po principima po kojima je do sad funkcionirala, i zbog kojih je i imala odanu i stalnu publiku teško da će opstati. A Bog zna da ne želimo još jedan Aquarius ili sličnu 'rupu'. Želimo svoju 'rupu' u kojoj nam je bilo lijepo i udobno'!

Minimalna je donacija za koncert 30 kunića a Medika portu otvara u 22 sata. Tulum završava, i za one najupornije u ranu zoru, u nedjelju u 5 ujutro. Dobru zabavu.