VATRENI KAO GLUMCI

Revija bicepsa, tetovaža, preplanule puti i zauzetih srdaca

01.09.2015 u 13:40

Bionic
Reading

Baš poput scene iz filma Stevena Soderbergha iz 2001. 'Oceanovih jedanaest', zbivalo se okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije ispred zagrebačkog Hotela As. Naoružani brendiranim kovčezima, nogometaši su pristizali jedan po jedan, a gotovo svaki je pazio da istakne preplanulu put, bicepse i tricepse, tetovaže i nove tenisice, majice s potpisom ili samo naočale s modernim metaliziranim staklima

Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica s Azerbajdžanom i Norveškom pripadnice nježnijeg spola ostavilo je bez daha. Posebnu pozornost plijenili su kapetan nacionalne vrste Darijo Srna, Vedran Ćorluka, koji je stigao izravno iz Moskve, Mario Mandžukić koji trenutačno nastupa za talijanski Juventus te Dejan Lovren, igrač engleskog Liverpoola. Slavnu četvorku krase brojni nogometni uspjesi, ali i činjenica da su im srca – zauzeta.

Kapetan hrvatske reprezentacije, 32-godišnji Darijo Srna ljetne će mjesece pamtiti po lijepom obiteljskom događaju. Krajem lipnja rodilo mu se drugo dijete. Supruga Mirela Forić Srna, vlasnica lifestyle portala Buro 24/7, na svijet je donijela sinčića Karla. Iskusni branič ukrajinskog Šahtara i Mirela već imaju četverogodišnju kćer Kasiju, a u sretnom su i skladnom braku od 2010. Na službenim stranicama kluba Srna je objavio da se nakon Eura 2016. planira povući iz nacionalne reprezentacije. Iako se fizički još osjeća odlično, kaže da je vrijeme za mlađe igrače te se u potpunosti želi posvetiti klubu.

Dvadesetdevetogodišnji Vedran Ćorluka dugo je bio predmet žudnje mnogih žena. Ispred Hotela As pojavio se s dugom bradom na licu koja je već neko vrijeme, baš kao i izrazito zelene oči nešto što žene prvo primjećuju na licu ovog markantnog nogometaša kluba Lokomotiv iz Moskve. No Vedran u Rusiji ne živi sam. Ondje je s njim šest godina mlađa pjevačica Franka Batelić s kojom je u svibnju proslavio trogodišnjicu veze.

Najpoznatiji neženja hrvatske nacionalne vrste uz Ćorluku je i Mario Mandžukić. No za razliku od svog suigrača, Mandžukić sve vrijeme uspijeva držati podalje od znatiželjne javnosti ženu koja mu je davno osvojila srce. Da nije prije dvije godine kupio vikendicu u Bobovišćima na otoku Braču, izgled Mandžine cure Ivane Mikulić nikada ne bi bio otkriven. U vezi su više od osam godina. Studenticu iz Strizivojne Mario je upoznao u rodnom Slavonskom Brodu, gdje je ona pohađala srednju školu. Nakon Münchena i Madrida danas žive u Milanu.

Dvadesetšestogodišnji Dejan Lovren trenutačno nastupa za engleski Liverpool. Od lipnja 2013. u braku je s 27-godišnjom Anitom, kada su svoju šestogodišnju romansu odlučili okruniti prvo građanskim, a potom i crkvenim vjenčanjem. Danas su roditelji kćerkice Elene koja je prije nekoliko dana proslavila treći rođendan, te dvomjesečnog sinčića Josipa. Lovren je, čini se, spretan u svemu čega se prihvati. Njegov osjećaj za loptu gotovo je identičan osjećaju za inovacije i marketing. Prije dvije godine lansirao je modnu marku Russell Brown, kolekciju pamučnih majica i hoodica s otiskom sove. Naravno, na okupljanu reprezentacije pojavio se upravo u majici brenda koji je osmislio. Kao da je znao da će ga ondje dočekati fotografi.