'HERE'

Remi iz Elementala snimila pjesmu za podršku izbjeglicama

15.12.2016 u 19:00

Bionic
Reading

Svestrana Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental ostvarila je zanimljivu međunarodnu glazbenu suradnju s francuskom pjevačicom Awom Ly

Riječ je o pjesmi naziva 'Here' koju je Awa Ly napisala kao reakciju na pomorsku nesreću 2013. godine, koja se dogodila blizu talijanskog otoka Lampeduse, a u nesreći je poginulo 366 afričkih imigranata. Ponukana tim incidentom, ali i brojim drugima nesrećama uzrokovanim izbjegličkom krizom, pjesma je nastala kao poziv u pomoć.

'Here' ima nekoliko verzija, a prva je nastala 2015. godine prilikom snimanja albuma 'Five and a Feather', kada je Awa Ly ostvarila suradnju sa 'starijim bratom' i sunarodnjakom, senegalskim glazbenikom Faadom Freddyjem.

Awa Ly objavila je pjesmu godinu dana kasnije. Spot za nju je sniman u Senegalu, a kako je ostavila dubok dojam na kolege glazbenike diljem svijeta, neki su pozvani da snime svoju verziju na materinjem jeziku.

Između ostalih, svoju verziju pjesme snimila je Remi, kao predstavnica hrvatskih glazbenih snaga. Svaki glazbenik uključen u projekt pridonio je novoj verziji na svoj način, vlastitim stihovima koji su pridodani originalnoj verziji pjesme 'Here'.