U ZAGREBU 8. STUDENOG

Rammstein kreće na turneju sa 2.000 litara nafte

24.10.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Rammstein 6. studenog u Bratislavi kreće na turneju 'Made in Germany 1995–2011', a već 8. studenog, taman kad se vatreni momci ufuraju u svirku, stižu u Zagreb

Na ovoj turneji koristit će 2.000 litara nafte. Pozornica na kojoj će svirati, pjevati, skakati, paliti i što sve ne, teška je oko 40 tona i zahtijeva puno vremena za postavljanje. Tko je bio na prošlom koncertu u Zagrebu, posvjedočit će tomu da im pozornica ne predstavlja granice, već su bili i u publici plutajući u čamcu, a možda su i poletjeli.

Što nam spremaju na ovom koncertu? Svatko će se morati sam uvjeriti. Prepričavanja se ne računaju. Svirat će dvadesetak pjesama - najveće hitove napravljene u Njemačkoj između 1995. i 2011. godine, ali i neke novije i manje poznate pjesme kako bi i najveći fanovi bili potpuno zadovoljni. U šest godina izdali su šest studijskih albuma, live album i tri DVD-a. Neki od studijskih albuma izdani su u nekoliko verzija pa će tako i novi (best of) album izaći u standardnom izdanju, deluxe izdanju i deluxe metal box uzdanju. Best of se očekuje krajem studenog.

Na turneji je zasad potvrđeno 46 koncerta, od kojih je dio i u 2012. godini. Na koncertima koji će se održati u 2011. godini predgrupa su švedski bend Deathstars.

Vatreni imidž benda i goruća želja obožavatelja da ih vide na koncertu zagrijali su prodaju ulaznica. Puno koncerta na turneji je već rasprodano, a kako se čini, i Zagrebački koncert ide u tom smjeru. Fan pit je rasprodan, a nema sumnje kako bi uskoro mogle planuti i ostale kategorije ulaznice, zato savjetujemo svima (koji još nisu) da požure po svoju ulaznicu za ovaj zaista vrući spektakl.

Najpopularniji njemački bend, za čije su nastupe fanovi osmislili moto 'Other bands play. Rammstein burns', zapalit će zagrebačku Arenu 8. studenog.

Ovogodišnji zagrebački koncert njihov je drugi dolazak u Hrvatsku. Prvi put bilo je zaista vatreno, a ovoga puta očekuje nas još veći šou. Cijene ovogodišnjeg koncerta su nešto niže od prošle godine, a mogu se kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, te uz 10 posto popusta za gotovinsko plaćanje u uredu Adria Entertainment, Lanište 30 (Arena Zagreb).

Podijeljene su u slijedeće kategorije:
Fan pit: 380 kuna (rasprodan)
Parter: 330 kuna
Sjedenje tribina dolje: 330 kuna
Sjedenje tribina gore: 290 kuna
Loža: 600 kuna (rasprodana)

Kako bi svi obožavatelji bili dio nečega što će Rammstein ponijeti sa sobom iz Zagreba, pobrinula se glazbena knjižara Rockmark postavivši veliko platno na kojem možete ostaviti svoj pozdrav Rammsteinu. Uvjet da date svoj autogram Rammsteinu jest da imate ulaznicu za koncert, a oni koji kupe ulaznicu u spomenutoj knjižari ulaze u nagradnu igru osvajanja Meet & Greeta s bendom.

Rammstein u Zagrebu 2010.