MALA NELLY

Ralph Fiennes radi film o tajnoj ljubavi Charlesa Dickensa

11.08.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Priča o tajnoj ljubavi velikog britanskog viktorijanskog pisca Charlesa Dickensa uskoro bi trebala dobiti svoju ekranizaciju u režiji britanskog glumca Ralpha Fiennesa, piše britanski Guardian

'The Invisible Woman' priča je o piščevoj tajnoj vezi s glumicom Nelly Ternan, koju je upoznao 1857, kada je on imao 45, a ona 18 godina.

Vezu su oboje pažljivo čuvali od očiju javnosti, čak i nakon što je Dickens godinu poslije napustio suprugu. Ternan ga je do kraja života pratila na putovanjima da bi se nakon njegove smrti, zatajivši vlastite godine, udala za čovjeka 12 godina mlađeg od sebe.

Riječ je o adaptaciji biografske knjige britanske novinarke i biografkinje Claire Tomalin 'The Invisible Woman: The Story of Nelly Ternan and Charles Dickens' objavljene 1990.

Priču o Dickensu i Nelly ispričao je i dramatičar Simon Gray u predstavi 'Little Nell', koju je 2007. režirao poznati britanski filmski i kazališni redatelj Peter Hall, a bila je i temom dviju televizijskih drama.

Iako se Fiennes čini kao odličan izbor za glavnu ulogu, još se ne zna hoće li glumiti i u ovom svojem filmu, kao što je to bio slučaj s njegovim redateljskim prvijencem 'Koriolanom' (2011).

Scenarij za film potpisuje Abi Morgan, zaslužna za scenarij skorašnjeg biografskog filma o bivšoj britanskoj premijerki Margaret Thatcher 'Čelična Lady', kao i filma Stevea McQueena 'Shame'.

Snimanje bi trebalo početi idućeg proljeća, a premijera se očekuje krajem 2012, u godini dvjestote obljetnice Dickensova rođenja.