25 GODINA LJUBAVI

Rade Šerbedžija: Ne znam za bolju ženu od Lenke!

15.07.2015 u 15:27

Bionic
Reading

Kao što kažu stihovi pjesme 'Sve te vodilo k meni' Arsena Dedića, glumac Rade Šerbedžija nakon 25 zajedničkih godina s redateljicom Lenkom Udovički smatra da je njihov susret bio pravi blagoslov za njega. Povodom skorog srebrnog pira i 15. obljetnice Kazališta Ulysses, popričali smo s Radom o trenucima koji su mu zauvijek obogatili život

Za Radu Šerbedžiju (68) nema ljepših dana u godini nego kad na Brijunima uz suprugu i djecu živi ono što najviše voli -  teatar. Ove godine Ulysses slavi svojih 15 godina, a malo je tko sretniji od Rade zbog njegovog postojanja i stvaranja umjetničke utvrde na Brijunima.

'Još se sjećam prvih razgovora s Borislavom Vujčićem i Lenkom kad smo stvarali ideju o Ulyssesu. Boro više nije s nama, ali ono što smo napravili živi i jako sam sretan zbog toga. Moja Lenka je nositeljica cijele ove kazališne priče na Brijunima i nema mi ništa ljepše nego kad udružimo naše snage na otoku, na kojem sam najsretniji', priznaje Rade, otkrivajući da sljedeće godine sa svojom Lenkom slavi 25 godina braka. Upoznali su se 1990. u kafiću u Subotici, a nakon spontanog dugačkog razgovora s tada 23-godišnjom Lenkom Inge Appelt je svom kolegi Radi odmah prognozirala brak.

'Mogu samo reći da sam sretan što starim i živim uz takvu ženu, humanu, suosjećajnu, poštenu... Lenka sve što ima daje drugima, tako je s njom bilo oduvijek. Ona živi za ljude, za mene, za svoju djecu. Odlična je majka, pažljiva, strpljiva, mudra. Uvijek sam joj se divio. Bez nje ne bi bilo ni Ulyssesa, ni bezbroj lijepih događaja u mom životu. Spojili smo svoje umjetničke svjetove, no ne slažemo se uvijek oko svega - bude tu i polemika, porječkamo se koji put... ali to je dio zajedništva, dio života', zaključuje glumac o svojih 25 godina ljubavi s Lenkom Udovički, s kojom ima tri kćeri.

'Svu ćemo djecu uskoro okupiti na Brijunima. Vanja, Nina i Milica su ovdje, a uskoro dolaze Danilo i Lucija. Žao mi je što moju Luciju zbog obaveza na Brijunima neću moći gledati na premijeri predstave 'Elementarne čestice', u kojoj glumi, ali ne sumnjam da će biti odlična.'