MATIJA PRSKALO

'Protiv monotonije u braku borimo se individualnim pristupom!'

16.10.2015 u 16:40

  • +5

U klubu Pepermint prikazana dva nastavka nove serije Nemoj nikome reći

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić/PIXSELL

Bionic
Reading

Glumica Matija Prskalo bila je na predstavljanju nove HRT-ove dramske serije 'Nemoj nikome reći', u kojoj igra ulogu majke glavne junakinje, a s njom u pratnji došao je njezin suprug Dominik Galić. Matija nam je ispričala surađuje li poslovno sa suprugom i kakvi su kao roditelji kćerki Kalisti

Matija Prskalo i njezin suprug, poznati producent Dominik Galić inače nisu skloni noćnim provodima i tulumarenjima - više vole otići u kino ili ponekad na kakvu romantičnu večeru.

'Naša druženja danas su mirnija. Više su vezana uz prijatelje i vrijeme provedeno s njima. To je s povodom ili bez povoda, kod njih ili nas, vani, kako kad', otkrila je glumica u razgovoru za tportal.

Suprug i glumica zajedno su 15, a u braku 12 godina. Upoznali su se u kazalištu Gavella na stotoj izvedbi predstave 'Ribarske svađe'. On ju je, izjavila je, osvojio brižnošću, duhovitošću, dobrotom i toplinom. Iako su u istoj branši, za sada poslovno ne surađuju. 'Moj muž se dosad bavio isključivo dokumentarnim filmom, a što će budućnost donijeti, vidjet ćemo', izjavila je glumica. Na pitanje kako se rješavaju monotonije u braku, kroz smijeh je rekla da je to njihova mala tajna i da za to postoje posebne, 'individualne metode'.

U braku s Dominikom ima kćer Kalistu, na koju su ponosni jer je izrasla u lijepu i poslušnu djevojčicu. 'Nismo strogi roditelji, naše dijete ima 12 godina i sad se sve lijepo možemo dogovoriti. Ona je, hvala Bogu, pametna i odgovorna curica i ne treba joj ništa sto puta ponavljati', ponosno je rekla.

U seriji 'Nemoj nikome reći' koju ćemo moći pratiti na 1. programu HTV-u od 18. listopada, bit će supruga Hrvoju Kečkešu i mama Helene Jurić, koju igra mlada i talentirana glumica Mia Anočić. 'Helena je osebujna, duhovita i pametna cura, a njezini se roditelji ponekad ponašaju kao da su veća djeca od nje same. Njezina mama je uglavnom brižna žena kojoj je stalo isključivo do svoje obitelji. Vrijedna je i odana, što se za njezinog muža baš i ne bi moglo reći, ali sad vam više ne smijem otkriti. Helenina mama, Anita Jurić, i ja imamo neke zajedničke osobine', rekla je glumica. Dodaje kako je na snimanju bila ležerna i kreativna atmosfera.

'S redateljima Ivanom Livakovićem i Andrijom Mardešićem smo odlično surađivali - oni su točno znali što žele u scenama, a glumcima su ostavljali prostor i slobodu da oblikuju uloge na najbolji način i na zajedničko zadovoljstvo. Ova serija bit će drugačija možda upravo zbog toga što na drukčiji način govori o uobičajenim stvarima s kojima se svaki dan susrećemo. Dinamična je, dobro izbalansiranog ritma, britka i duhovita. U vrlo malo vremena koliko traje prodire u samu srž stvari', kaže Matija, a trenutno igra u predstavama Lectirum teatra 'Ljubav na prvi pogled' i 'Zajednički stan' Neila Simona. Predstava ove sezone igra u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.