ASTRO PROFIL

Pronađite idealnu rekreaciju za svoj znak

11.06.2015 u 09:52

Bionic
Reading

Pronađite odgovarajući oblik tjelesne rekreacije, ostvarite željenu formu bez velikih napora i pritom uživajte

Ovan

Privlačnost uzbuđenja

Spremni ste se potruditi oko dobre forme naročito ako vježbanje uključuje nalet adrenalina. Najviše vas privlače opasni sportovi kao što su padobranstvo, rafting, penjanje, motorizam ili skijanje na vodi. Skloni ste naprezanju i zapostavljanju opreza. Povremeno usporite i obratite pozornost na signale koje tijelo šalje da biste izbjegli ozljede.

Bik

Naglasak na druženju

Tjelesna vam je aktivnost nužna jer ste skloni debljanju. Treba vam netko tko će vas poticati pa su za vas pogodne grupne vježbe uz trenersko vodstvo. Preporučljiv vam je i golf, jer će vas boravak u zelenilu, nenaporno kretanje i ugodna druženja ispuniti radošću. Neobavezna partija tenisa, boćanje i veranje po manje zahtjevnim padinama također su odlične vježbe za vas.

Blizanci

Manjak discipline

Niste skloni disciplini ni većim naporima. Volite iskušavati razne vježbe i spajati nekoliko aktivnosti, primjerice trčanje sa slušanjem glazbe i razgledavanjem okoliša. Najviše vam odgovaraju sportovi koje zahtijevaju spretnost ruku poput tenisa, stolnog tenisa i badmintona. Ljeti se posvetite biciklizmu, zmajarenju ili jedrenju, a zimi iskušajte čari skijanja ili klizanja.

Rak

Uživanje u šetnjama

Na spomen naporne tjelovježbe većinu Rakova spopada mučnina. Treba vam opuštajuća rekreacija pa vam odgovaraju duge šetnje, po mogućnosti u društvu. Držite se zabačenih šumskih stazica i obala vodenih površina. Preporučujemo vam sve aktivnosti povezane s vodom, jer ćete se nakon namakanja osjećati preporođeno.

Lav

Sklonost razmetanju

Stalo vam je pokazati društvu koliko si možete priuštiti pa vas privlače ekskluzivni sportovi kao što su golf, tenis, jahanje, jedrenje ili automobilizam. Skromniji se Lavovi mogu iskušati u momčadskim sportovima poput odbojke, košarke ili rukometa. Zahvaljujući dominantnom temperamentu brzo biste se mogli nametnuti suigračima kao vođa.

Djevica

Blagotvorno opuštanje

Izrazito vam je bitno da ste u dobroj kondiciji, ali i da ste psihički opušteni. Za jačanje izdržljivosti oslonite se na pješačenje, trčanje ili bicikliranje. Važno da ste u prirodi i da imate punu slobodu odabira aktivnosti i lokacija. Masaža i toplice će vam donijeti optimalno opuštanje pa si što češće priuštite potpuni tretman.


Vaga

Održavanje ravnoteže

Vagama je važan dobar izgled pa ih nije potrebno poticati na tjelovježbu. Odgovaraju vam gimnastika, ples sinkronizirano plivanje, skokovi u vodu, klizanje, rolanje kao i drugi sportovi u kojima je bitna usklađenost pokreta. Da biste izbjegli neraspoloženje i smanjili osjetljivost, za vas je prikladna joga. Meditiranje, vježbe disanja i istezanje osigurat će vam savršenu formu i duševni mir.

Škorpion

Rizik i iscrpljivanje

Najviše vas privlače zahtjevni i opasni sportovi koji zahtijevaju odvažnost i izdržljivost. Bilo da ste sami ili se natječete, postavljate si ciljeve i nastojite ih ostvariti. Ovog ljeta navucite ronilačko odijelo i posvetite se ribolovu ili istraživanju dubokog plavetnila. Spuštanje u pećine, probijanje kroz gustu šumu i penjanje po oštrim liticama također bi zadovoljili vaš ukus.

Strijelac

Raznovrsnost i pustolovina

U rekreaciji tražite otklon od rutine. Pristaju vam adrenalinski sportovi, osobito oni koji se odvijaju na otvorenom. Konjički sport, rafting, veslanje, motokros i reli izmišljeni su za vas. Borilačke vještine kao judo, tae-kwon-do ili karate motiviraju vas čak i ako ne uključuju natjecanje. Skakanje na trampolinu pruža vam osjećaj slobodnog kretanja, a istovremeno podiže kondiciju.

Jarac

Bez ometanja, molimo!

Važni su vam mir i sloboda. Ne trpite da vam itko visi iznad glave i govori vam što i kada trebate raditi. Ljeti ćete uglavnom odabrati mirno, skrovito mjesto na kojem ćete se neometano prepustiti rekreaciji. Budući da vam najbolje odgovaraju pojedinačne aktivnosti na zraku, najbolji su za vas pješačenje, planinarenje, dugoprugaško trčanje i biciklizam.

Vodenjak

Raznovrsnost je bitna

Jedna vam aktivnost brzo dosadi pa stalno tražite nove izazove. Iskušavate brojne sportove i tehnike, no najjače vas osvajaju zračni sportovi. Let jedrilicom, zmajarenje, padobranstvo i bungee jumping ubrizgavaju vam obilne doze adrenalina. Od vodenih sportova najviše bi vam se mogli svidjeti ronjenje na dah, surfanje i vodeni skuter.

Ribe

Samoća i duhovnost

Volite mir i tišinu pa si ih nastoje priskrbiti i u rekreativnim aktivnostima. Strastveno obožavate vodu i vodene sportove, ali ne i velike gužve pa vam je draže ići na more izvan turističke sezone. Budući da imate istančan smisao za duhovno, odgovarale bi vam tehnike opuštanja kao što su autogeni trening, joga i reiki. Svi oblici plesa kod vas također dolaze u obzir.