ZVIJEZDE TUGUJU ZA PRINCEOM:

'Promijenio je svijet. Bio je vizionar'

22.04.2016 u 09:12

  • +4

Prince - odlazak legende

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Glazbenik Prince preminuo je u 58. godini života u svome domu na imanju u Minnesoti, a među njegovim velikim obožavateljima su i mnogobrojne svjetske zvijezde

Slavni su putem društvenih mreža podijelili svoju tugu zbog odlaska Princea, a jedna od njih je i Chaka Khan, pjevačica koja je imala veliki hit 'I Feel For You', a koji je napisao upravo veliki glazbenik 1979.

I LOVED him. The world LOVED him. Now, he's at peace with his Father. Rest in power, @princestagram, my brother.

Fotografiju objavljuje Chaka Khan (@chakaikhan)


Pop kraljica Madonna također je objavila fotografiju s Princeom i napisala: 'Promijenio je svijet. Bio je vizionar. Kakav gubitak. Slomljena sam.' Isto mišljenje dijeli poznati glazbeni producent Quincy Jones: 'Pravi glazbenik u svakom smislu te riječi. Prerano je otišao.'

He Changed The World!! A True Visionary. What a loss. I'm Devastated.?? This is Not A Love Song.

Fotografiju objavljuje Madonna (@madonna)


Među mnogobrojnim zvijezdama koje su na društvenim mrežama izrazile sućut i žaljenje zbog preminulog velikana je i Justin Timberlake. Prisjetio se kako je slušao Princea sa samo četiri godine i ostao pod velikim dojmom - čuo je hit 'Raspberry Beret' i odmah mu se svidio.


Dok se basist iz kultnog benda Guns N' Roses Duff McKagan upitao što će svijet sada, od velike glazbene zvijezde opraštaju se i Christina Ricci, Lindsay Lohan, Lenny Kravitz, Katy Perry, Demi Lovato, Russel Crow i Spike Lee

'S golemom tugom potvrđujem da je legendarni glazbenik i umjetnička ikona Prince Rogers Nelson pronađen mrtav', rekla je njegova glasnogovornica Anna Meacham.

Uzrok smrti zasad nije poznat, a mrtvozornik pozvan u pjevačevu kuću odbio je razgovarati s medijima.

Prince, pjevač, skladatelj, multiinstrumentalist, producent, aranžer i povremeni glumac, bio je jedan od najpopularnijih, najinovativnijih i najutjecajnijih glazbenika svoga doba.

Njegov epohalni album iz 1984. 'Purple Rain' s istoimenim hitom, ali i singlovima 'When Doves Cry' i 'Let’s Go Crazy', prodan je u više od 13 milijuna primjeraka i jedan je od najboljih albuma dekade.

'Vjerojatno više nego ijedan drugi glazbenik, Prince je definirao pop zvuk osamdesetih', napisao je časopis Rolling Stone.