U VINTAGE INDUSTRIAL BARU

Proljetno rolanje uz Rockabilly Showdown

08.05.2014 u 11:58

Bionic
Reading

U subotu, 10. svibnja u Vintage Industrial Baru očekuje vas još jedan Rockabilly Showdown na kojem će ovaj put nastupiti slovenski bend The Bitch Boys i domaći Shoutin'Torpedoes

The Bitch Boys jedan su od prvih slovenskih surf bendova, njihova karijera traje sad već dugih 15 godina. Do danas su objavili četiri studijska albuma, dva videospota, a nekoliko njihovih skladbi uvršteno je na razne kompilacije koje su objavljene što u Sloveniji što u inozemstvu. Njihov debi album '... In Heat' proglašane je za najbolji surf rock album u Pipeline Magazinu. Nakon toga, bend je objavio još dva albuma 'Behind the Hound Dog Walls' i 'Ride the First Wave' od kojih je potonji tiskan u Americi.

Osim u glazbenom svijetu, The Bitch Boys su rado viđeni na filmskoj te kazališnoj sceni. Sudjelovali su na snimanju dokumentarca 'Sound of the Surf', potpisali soundtrack za dokumentarac o zgodama slovenskega stripa 'Ko Črte Govorijo', skladali glazbu za mjuzikl 'Briljantina'. Bend trenutno snima čak dva nova albuma, a njihovu koncertnu premijeru u Vintageu ne propustite u subotu, 10. svibnja. Osim koncerta The Bitch Boys će održati promociju novog videospota 'Impenetrable'.

Nakon Bitch Boysa na stage se penju the Shoutin' Torpedoes, uvijek radio viđeni zagrepčanci koji sviraju nabrijani rhythm'n'blues i rock'n'roll s kraja 50-ih. Atmosferu i dobru glazbu miješat će DJ Gogo i Martin 13, poznati slovenski DJ i rezident u slavnom Orto Baru kojeg su swing i rockabilly 'dobro opalili po glavi'.

Upad na koncert The Bitch Boysa i Shoutin' Torpedoesa u subotu je besplatan do 22 sata. Nakon 22 sata cijena ulaznice iznosit će 20 kuna, a za studente 10 kuna