BESPRIJEKORNA LJEPOTA

Procurile dosad neobjavljene snimke Marilyn Monroe

01.10.2015 u 10:08

Bionic
Reading

Dosad neobjavljene snimke jednog od najvećih seks-simbola pedesetih godina prošlog stoljeća, neodoljive Marilyn Monroe, našle su se na aukciji, a početna im je cijena 20.000 dolara. Riječ je o 45 minuta snimki nastalih za vrijeme snimanja glumičinog posljednjeg filma 'The Misfits' (Neprilagođeni), u kojem joj je partner bio jednako slavan Clark Gable

Posljednji film seksipilne plavuše sniman je 1960, a kada se pojavio u kinima, nije postigao neki veći uspjeh, no s vremenom je ipak stekao status prave filmske poslastice.

Za to su svakako zaslužni glavni protagonisti Marilyn Monroe i Clark Gable, od kojih nijedno nije dočekalo premijeru filma. Gable je preminuo u studenom 1960. od posljedica srčanog udara, a Monroe dvije godine kasnije, u kolovozu, navodno od posljedica predoziranja.


Glumica nije dočekala prikazivanje svog posljednjeg filma

Njezin je honorar za 'Neprilagođene' iznosio vrtoglavih 250.000 dolara, što je samo rijetkima u to vrijeme polazilo za rukom. Iako su glumicu tijekom života povezivali s najpoznatijim muškarcima njezinog vremena, poput tadašnjeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, kojemu je za rođendan otpjevala 'Happy Birthday', do danas nije poznato s kim je zapravo ljubovala najpoznatija plavuša svih vremena i tko je bio njezina najveća ljubav.

Glumica je bila triput udana: za Jamesa Doughertyja udala se 1942, Joeu DiMaggiu je sudbonosno 'da' izrekla dvanaest godina kasnije dok se za dramatičara Arthura Millera, ujedno scenarista njezinog posljednjeg filma, udala 1956.