KONCERTNA POSLASTICA

Prinzhorn Dance School gostuje u klubu Minus3

23.04.2012 u 16:32

Bionic
Reading

Koncertna atrakcija iz Britanije, Prinzhorn Dance School, u subotu dolazi u splitsko kulturno sklonište, klub Minus3, u sklopu promocije aktualnog albuma 'Clay Class'

Ime benda nastalo je spajanjem imena članova benda - Tobina Prinza i Suzi Horn. Njihov hvaljeni istoimeni debi album izašao je na njujorškoj etiketi DFA te istovremeno u Britaniji na EMI-ju. To je potaknulo Britanski Guardian da ih opiše kao 'najmanje komercijalno održiv bend koji je potpisao za veliku etiketu'.

Riječ je o briljantnim komadićima kostura suhog art-rocka, začinjenog usporenim- suhim bubnjarskim ritmičkim sekcijama. Kad bismo tražili riječ koja bi najbolje opisala ovaj ekološki osviješteni duo (izričito su tražili da im omot svakog CD-a bude izrađen od recikliranih materijala) bio bi to minimalizam - bilo da je riječ o broju članova, instrumentima i, najvažnije, načinu na koji su izložili svoje zamisli. Prinzhorn rade glazbu koja je rijetka, beskompromisna i vrlo originalna.

'Stvaramo zvukove u našim glava i snimamo ih. Ako se svidi publici dobro, ako ne - isto dobro', kaže Tobin Prinz. Godine 2008, njihova pjesma 'You Are Space Inwender' korištena je kao soundtrack za film 'Transformers', dok je Sunday Telegraph njihov debitantski album uvrstio na 'listu najboljih albuma svih vremena'.