NEDILJKO BABIĆ – GANGSTER:

'Prijateljice mi iz Ukrajine dovode ljepotice za udaju'

Bionic
Reading

Deveti ZagrebDox otvorio je humorni dokumentarac 'Gangster te voli', o kojemu smo uoči same premijere porazgovarali s autorima i protagonistom filma

I prije svjetske premijere dokumentarac 'Gangster te voli' prodan je na devet europskih televizija, dok se najjača europska televizija Arte pojavljuje kao koproducent. Zašto? Provjerite na ZagrebDoxu. Prije nego što pogledate film, za vas smo razgovarali s autorskim timom – redateljem Nebojšom Slijepčevićem i producenticom Vanjom Jambrović te naslovnim junakom, Nediljkom Babićem Gangsterom

'Na ovom filmu radimo tri godine. To su tri godine neizvjesnosti jer ne znate hoće li na kraju to uopće itko htjeti gledati, a kada se dogodi da se jedan festival takvog značenja kakvo ima ZagrebDox odluči otvoriti našim filmom, nema veće počasti za autore', istaknuo je Slijepčević, dodavši da su im stigle ponude s više festivala, no odluka je pala na najjači festival dokumentarnog filma u regiji – ZagrebDox.


U centru filma je naslovni junak u potrazi za ljubavlju. Ne vlastitom ni dokoličarskom, već tuđom ljubavlju, i to sasvim profesionalno. Nediljko Babić zvani Gangster ljubavni je posrednik koji je u Imotskoj krajini spojio više stotina parova. 

'Uspio sam spojiti 330 uspješnih brakova s brojnom djecom i obitelji. Mi vodimo ljubav, ne vodimo ratove. Ljubav ne zna za granice i vjere', rekao nam je Nediljko, dodavši da sad širi posao na Zagreb.

Cijeli intervju, kao najbolje zagrijavanje za film i ZagrebDox, pogledajte u nastavku:


***
Glavni sponzor ZagrebDoxa je Hrvatski Telekom pa će ljubitelji dokumentarnog filma diljem Hrvatske moći i u vlastitom domu uživati u filmovima najboljih europskih autora, višestruko nagrađivanih na svjetskim festivalima. Od 24. veljače 2013. u redovnoj ponudi MAXtv videoteke moći će se premijerno pogledati dokumentarni filmovi: 'Ramin' (Audrius Stonys), 'Ljudi koji sam mogao biti, a možda i jesam' (Boris Gerrets), 'Katka' (Helena Třeštíková), 'Problem s komarcima i druge priče' (Andrey Paounov) i 'René' (Helena Třeštíková). Riječ je o pet raznovrsnih naslova koji u fokus postavljaju niz generacija i progovaraju o različitim problemima - od tinejdžerske ovisnosti preko problema zatvorenika pa sve do univerzalnih tema poput potrage za ljubavlju i primjene suvremene tehnologije pri dokumentiranju stvarnosti.