U 81. GODINI

Preminuo legendarni glumac Peter O'Toole

16.12.2013 u 09:07

Peter O'Toole
Bionic
Reading

Legendarni glumac Peter O'Toole, najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Lawrence od Arabije', 'Becket' i 'My Favorite Year', preminuo je u bolnici u Londonu

Peter O'Toole, najpoznatiji po ulogzi Lawrencea od Arabije, tijekom karijere bio je čak osam puta nominiran za prestižnu nagradu Oscar, ali ga ni jednom nije osvojio. No Američka filmska akademija mu je 2003. godine uručila počasni Oscar.

Kako prenosi The Guardian, glumčev agent potvrdio je da je Peter O'Toole preminuo u 81. godini života; 1970. godine prebolio je karcinom želuca, a smrt ga je zadesila u subotu u bolnici Wellington u Londonu nakon duge bolesti, objavio je njegov agent Steve Kenis.


Tužna vijest stigla je svega godinu dana otkako se službeno oprostio od glume na svoj 80. rođendan uz riječi da je 'žar nestao i da se više neće vratiti, pa je vrijeme da se povuče iz ringa'.

Peter O'Toole je rođen u Irskoj, a živio je u Londonu. Iza sebe je ostavio dvije kćeri, Kate i Patriciu, i sina Lorcana Patricka.

'Zahvaljujemo iz dubine srca na velikoj podršci na ovaj tužni dan. Sprovod će biti ispunjen pjesmom i dobrim rasopoloženjem, baš kako bi on htio. U međuvremenu, bili bismo zahvalni ako biste mom ocu izrazili poštovanje koje zaslužuje i dopustili nam da oplakujemo u privatnosti. Hvala vam svima na dobrim riječima', napisala je njegova kći Kate u kratkom priopćenju.