ZAVEDI ME, RAZVEDI ME

Prekidi koji su nas šokirali u 2014.

01.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Podaci Državnog zavoda za statistiku iz godine u godinu pokazuju sve izraženiji trend rasta razvoda u Hrvatskoj, a dio tih statistika su i neki naši poznati parovi kojima je upravo 2014. bila kobna za ljubav. Neki su se razveli, neki prekinuli višegodišnje veze, a neki se rapidno i vjenčali

Iako su proteklu godinu obilježila brojna vjenčanja u svijetu slavnih, mnogi su se parovi odlučili razići. Prvi u nizu slavnih prekida koji je šokirao javnost onaj je pjevača Vlade Kalembera i violončelistice Ane Rucner. Premda se o njihovom razvodu šuškalo dulje vrijeme, par je to potvrdio tek u travnju ove godine. Koliko su se sami dobro nosili s time, dokazuje i njihov zajednički angažman u showu 'Zvijezde pjevaju', tijekom kojega su djelovali prisno i sretno. Ipak, odmah nakon ispadanja iz showa par je potvrdio razvod nakon sedam godina braka u kojemu su dobili sina Dariana. Unatoč razlazu, 31-godišnja Ana i 30 godina stariji Vlado ostali su u prijateljskim odnosima, a zajedno su snimili i duet 'Ljubio bih nemam koga'.

Početkom godine razvela se i poduzetnica Snježana Mehun od supruga Mihaela Galekovića. Njihova je ljubavna priča trajala gotovo deset godina, a Snježana je tada prokomentirala da se to 'događa i najboljima'. Četrdesetčetverogodišnja Snježana s deset godina mladim Mihaelom uživala je u danima sreće, a kada su se razveli, izjavila je da 'ne žali ni minute'.


Tijekom svibnja razvod su objavili 32-godišnja Adriana Lima i tri godine stariji Marko Jarić. Model Victoria’s Secreta i bivši NBA košarkaš odlučili su se razići nakon pet godina braka u kojem su dobili dvije djevojčice. Fatalna Brazilka srpskog je košarkaša osvojila još 2006, a unatoč tome što su dulje vrijeme pokušavali spasiti brak, to im nije uspjelo.

Ove godine kraju je došla i najpoznatija reality ljubav s Balkana, romansa Marijane Nemeša. Zbog fatalne zaljubljenosti Marijana Čvrljak 2011. riskirala je brak kako bi ostvarila vezu s Nikolom Nemeševićem, u kojega se zaljubila tijekom regionalnog 'Big Brothera'. Ljubav je, baš kao što kaže francuski pisac Frédéric Beigbeder, trajala tri godine.

Ljubavni trokut, točnije četverokut u režiji Dalibora Matanića i Helene Minić šokirao je domaću glumačku scenu. Naime zbog svoje romanse oboje su ostavili partnere, ona glumca Hrvoja Klobučara, a on kostimografkinju Moranu Cerovec. Iako su bili zajedno punih devet godina, 35-godišnja Helena Minić i 40-godišnji Hrvoje Klobučar prekinuli su vezu i to zbog Helenine ljubavne veze s Daliborom Matanićem, a on je zbog nje također ostavio dugogodišnju djevojku Moranu Cerovec.

HTV-ova urednica i novinarka Tončica Čeljuska i financijski stručnjak Ante Toni Ramljak prije ljeta su odlučili krenuti svatko svojim putem nakon gotovo tri godine. 'Istina je da smo prekinuli prije nekoliko mjeseci, no to je zaista potpuno privatna stvar. Razlozi prekida nisu tema za razglabanje u javnosti. O svima sve najbolje, život ide dalje!', rekla nam je tada Tončica.

Početkom godine razvod su objavili glumica Gwyneth Paltrow i glazbenik Chris Martin nakon 11 godina provedenih zajedno. 'Uz srca puna tuge obavještavamo vas da smo se odlučili rastati. Na problemima u našem braku radili smo više od godinu dana. Nešto od toga vremena proveli smo zajedno, nešto smo već bili odvojeni. Htjeli smo vidjeti mogu li se popraviti stvari između nas. No došli smo do zaključka da ćemo ipak krenuti svatko svojim putem iako se i dalje volimo', napisali su u zajedničkoj izjavi.

Nakon 36 godina braka Neil Young podnio je zahtjev za razvod od svoje supruge Pegi. Neil i Pegi upoznali su se 1972, kada je ona radila kao konobarica u restoranu u blizini njegovog kalifornijskog ranča. Vjenčali su se 1978. i imaju dvoje djece, sina Bena i kćer Amber.

Nakon 18-godišnjeg braka odlučili su se razići Melanie Griffith i Antonio Banderas, i to zbog, kako je ona navela, nepomirljivih razlika. Mariah Carey i Nick Cannon nakon ukupno devet godina veze, od toga tri bračne, ove godine odlučili su krenuti svatko svojim putem. Par ima trogodišnje blizance Morrocana i Monroe. Zaruke su razvrgnuli i Uma Thurman i Arpad Busson, a bili su u vezi od 2007. i imaju kćerkicu. Jennifer Lopez prekinula je dvogodišnju vezu s mlađahnim Casperom Smartom. Navodno se raspada i jedan od naizgled najčvršćih brakova u Hollywoodu i to nakon 12 godina i troje djece. Riječ je o glumici Juliji Roberts i njezinom suprugu Dannyju Moderu