JAZZ.HR

Predstavljena nova sezona jazza HDS-a u Lisinskom

  • Autor: D.Jagatić
  • Zadnja izmjena 06.09.2011 19:07
  • Objavljeno 06.09.2011 u 13:49
Danilo Perez

Danilo Perez

Izvor: Promo fotografije / Autor: daniloperez.com

Nova sezona jazza Hrvatskog društva skladatelja predstavljena je danas na prigodnoj press-konferenciji u KD Vatroslava Lisinskog, a od danas nosi naziv jazz.hr i objedinjuje sve dosadašnje jazz aktivnosti (Jazz ciklus, Međunarodni dani jazza i Proljetna revija jazza) koja se u njihovoj organizaciji održava već više od dva desetljeća
Konferenciju je vodio stari novinarski jazz vuk Davor Hrvoj koji je zaključio na samom početku da je sve veći i veći interes medija te se zahvalio brojnim novinarima koji su došli popratiti ovu press-konferenciju posvećenu jazzu. Gospodin Dubravko Majnarić je, ispred KD Vatroslava Lisinskog, naglasio da su vrlo ponosni na promjene koje je HDS unio u dosadašnji rad te sve svoje jazz aktivnosti objedinio pod nazivom jazz.hr, što osim navedenih dosadašnjih aktivnosti uključuje i internetski portal te Facebook stranicu. Potom je ispred Hrvatskog društva skladatelja gospodin Antun Tomislav Šaban predstavio i sam program za sezonu 2011/2012. koji sadrži pet koncerata povezanih tematikom latino jazza.


Tako nas prvo očekuje nastup Jazziane Croatice 28. rujna, pod vodstvom Porinom nagrađenog Borne Šercara koji je i osobno predstavio nastup posebno naglasivši da mu je veliko zadovoljstvo što će im se na nastupu pridružiti Josipa Lisac i Tamara Obrovac. 13. siječnja jazz.hr će ugostiti Kvartet Duška Gojkovića, a 15. veljače Tamara Obrovac kvartet koja se predstavlja projektom 'Ulika revival' sa željom da ljude podsjeti na svoje početke i prvi album nazvan 'Ulika'. Valja svakako spomenuti kako se u Tamarinu glazbenu pratnju ponovo vratio Matija Dedić. 15. ožujka Lisinski će ugostiti nizozemskog Hrvata Ratka Zjača s njegovom grupom ZZ (Zjača Zanchini Quartet) koji će predstaviti album 'The way we talk', nastao u suradnji s talijanskim harmonikašem Simoneom Zanchinijem. Posljednji koncert sezone pripada velikanu latino jazza, Panamcu Danilu Perezu koji nastupa sa svojim proslavljenim triom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi